Magyarország alapjövedelem.

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Magyarország alapjövedelem. petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#1

2016-05-22 00:22

Ember központúbb lenne a világ. A társadalomnak nagyobb összetartó ereje lenne. Akinek önmagával szemben vannak igényei pl. tanulás, sport, művészi hajlam, kreativitás, etc. etc. legyen esélye, ne a létfenntartásáért küzdködjön. Az alapjövedelem akkor is járjon ha dolgozik, így kicsit magasabb színvonalon tudna élni. Csökkenne a "megélhetési bűnözés."Ál" alapítványok, offshore és stb. és stb. Megvalósítható lenne. Létfenntartáshoz szükséges áruk ára alacsonyabb áron, míg luxus cikkek pl. plazma TV, gépjárművek stb árát lehetne kicsit magasabbra tenni, hogy legyen motiváció dolgozni is miközben az ember megőrizhetné az emberi méltóságát és nem kényszerülne éhbérért alantas munkát végezni. Ezeket az alantas munkákat kiválthatnák a gépek, robotok. Lenne vásárlóerő. Kevésbé lennének korruptabbak az emberek. Fizetések maximálása. Egy ember egy állást tölthessen be stb.

Vendég

#2

2016-05-23 07:51

Már megint ez a marhaság! Aki dolgozik, dolgozott, az kapjon normálist fizetést, ha úgy alakul munkanélküli ellátást, akinek meg büdös a munka, ne kapjon se segélyt, de főleg ne alapjövedelmet! Ezt is az a kevés dolgozó, adófizető fizetné meg!


Vendég

#3

2016-05-25 18:50

Az alapjövedelemnek semmi köze a munkabérhez.Arról szól a fáma már egy ideje hogy mindenki kapjon kivétel nélkül és aki dolgozik annak is jár,ergo aki nem dolgozik az kap fix. 50ezret/hó,aki dolgozik ő meg pl.nettó 100.000Ft munkabér+50.000Ft alapjövedelem/hó ami = 150.000Ft/hó!Ezt nevezhetnénk ösztönzésnek is!A finneknél bejött nagyon miután nyekk a Nokia+a papírgyártásuk is megroggyant,ez javított a kereslet-kínálaton!

Aki pedig saját maga ellensége az nagyon szomorú!


Vendég

#4 Re:

2016-05-30 11:12

#3: -  

 Akkor még egyszer, ha már a gondolkodás nem erőssége: 

A pénz nem a fán terem! A finn költségvetésben nem annyi pénz van, mint a magyarban. Alapjövedelemnek forrás is kell, egy deficites költségvetés mellett ez két forrásból lenne lehetséges:

- adóemelés

- hitel felvétel

 

Az adót jobb híján a dolgozóktól vonnák le és ennek egy részét azok kapnák, akik ingyenélők és eszük ágában sincs dolgozni, tehát a dolgozók nem járnának jobban. Ezért inkább a dolgozók drasztikus adó és járulékcsökkentése lenne célszerű. Tehát aki egyetért ezzel a baromsággal és munkából gondolja a megélhetést, az tényleg ellensége magának.

 

Magyarország olyan szinten eladósodott, hogy nem kapna több hitelt, de ha kapna is vissza kéne fizetni.

 

Maradjunk inkább annál, hogy aki dolgozik, az fizessen kevesebb adót és járulékot, aki nem dolgozik, de dolgozott, az kapjon tisztességes ellátást, akinek pedig a munka nem alternatíva, az vessen magára, ne a markát tartsa.

Egyébiránt nem kéne bedőlni egy nyúlfarknyi pártocska választási mézesmadzagának!


Vendég

#5 Re: Re:

2016-06-01 21:16

#4: - Re:  

 Tipikus fekete-fehér magyar gondolkodás!Itt a büdös életbe nem lesz jobb,pont az ilyen agysebész gondolkodás miatt!

u.i:ha nekem nem erősségem a gondolkodás akkor önnek meg az írás nem az!Kicsit értelmezze már amit írt és utána talán(!!!) oszthatja az észt!