Tiltakozás a szegedi óvodák bezárása és átalakítása ellen


Vendég

#1

2016-02-04 13:53

Kérek minden jó érzésű embert, szülőt, segítsen a gyermekeinknek. A kisfiamnak elmondtam, hogy lehet, bezárják az oviját. Erre sirva fakadt és megkérdezte, miért? Mi rosszat tettek? Szóval kedves politikusok: válaszoljanak a 4 éves kisfiamnak. Miért is büntetik?

Vendég

#2

2016-02-04 14:03

Azért csatlakoztam a petícióhoz, mert egy ilyen horderejű döntésről mellesleg megemlítve, mindenféle egyeztetés és hivatali út végigjárása nélkül a helyi sajtón keresztül bulvár színvonalon kellett értesülnie a lakosságnak.
Azért, mert valaki tollából született egy "javaslat", amit a városvezetés haladéktalanul elkezdett végrehajtani, mielőtt arról hivatalosan elfogadott döntés születhetett volna.
"Az érintett óvodákba az idén már nem lehet beiratkozni."
Így zárult a javaslatról (!!!) történő lakossági tájékoztatás, holott erről nem születhetett volna még ellentmondást nem tűrő döntés, amíg azt határozatban nem fogadja el a város.
És remélem nem születik ilyen határozat.
Sem most, sem a jövőben.

Vendég

#3

2016-02-04 16:19

Méltatlannak tartom a tervezett intézkedést,és az eljàràs módját az óvodánk bezárásàval kapcsolatban! Csupán pénzügyi okokbó, a gyemekeink érdekeit és a szakmai érdekeket mellőzve hoztàk meg a döntést a szülők és óvodàk véleménye nélkül!

Vendég

#4

2016-02-04 18:38

Mindig mélységesen elszomorít , ha a gyermekek kárára hoznak megszorító intézkedéseket. Nem igaz, hogy nagy létszámú csoportban a nevelés-oktatás olyan eredményes lenne, mint amikor minden gyermekre jut elegendő idő és figyelem. A kis helyen összezsúfolódó csoportoknál egy dolog biztosan hatékony, és ez a betegség továbbadása.
3-4 év múlva újra óvodákat kell majd nyitni, mert akkor meg kevés lesz a férőhely? Mint a bölcsődéknél?
Uraim, hölgyeim ne higgyék, hogy a gyermekek nem sínylik meg a változást, csak ők nem tudnak a fórumokon tiltakozni. Nem nyilvánosan félnek az új helyzettől. Ezt otthon teszik meg, a család féltő, óvó "magányában". Ne hagyják magukra a kicsiket. Remélem nem feledték még el, amikor az Önök fiai/lányai voltak 3-6 évesek, és meg szerettek volna adni neki minden lehetőséget, ami a nyugalmas gyermekkort jelenti. Kérem, ne szórakozzanak velük, ne tekintsék őket játékszereknek, amit ide-oda lehet dobálni. A gyerek ugyanis szeret ragaszkodni. Elválik az anyától, majd a bölcsődétől, utána az óvodától, később az általános iskolától. Önök most rájuk kényszerítenének még egy elválást? Gondoljanak felelősen rájuk!!!

Vendég

#5

2016-02-04 19:02

Minden alkalommal mikor csak eszembe jut a bezárás nem csak a gyerekek én is sírva fakadok. Szeretünk ide járni. Szeretjük az óvónénijeinket. Miért döntenek helyettem a gyermekem jövőjéről és fejlődéséről? Hogy tehetik meg?


Vendég

#6

2016-02-04 19:41

AZ egész tervezetnek ellene vagyok miszerint a kevesebb gyerek miatt kevesebb a ráfordítható keret a gyerek nem tehetnek arrol ha a kormány stadionok építésére veri el a pénzt aztán egy ... Személy kitalálja óvodák bezárását működés és rendszer ellenőrzése de főként a döntéseik helyességéről nem meggyőződést teni és szülők,pedagógusok,óvónők megkérdezése nélkül a legjobb óvodát akarják bezárni hozá nem értő asztal felet ülő  emberek.A kérdés a következő AZ ô gyerekük óvodáját ha bezárják egyről a kettőre mit szólnának hozá nem Minden a pénz nem hiszem hogy Pont a mi gyermekeinknek kel megsínyleni AZ ország költekezését lehetne a rabok nadrág szíjján huzni inkább egy kicsit AZ én gyerekem napi ellátása nem hiszem hogy 5000ft ba kerül az államnak elgondolkodtató kiket büntetnek pedig nem BŰNÖSÖK


Vendég

#7

2016-02-04 21:17

Felháborítónak és elfogadhatatlannak tartjuk a tervezetet és azt, h a fejünk felett döntöttek. Azt állítják, nem teszünk utcára gyereket, pedig ott lesz, hiszen újra be kell íratnom. Ráadásul a szabad óvodaválasztás jogát is csorbítják azzal, h a kijelölt óvodába kellene vinnem a gyermekemet. Nem véletlenül választottuk a jelenlegit. Rendezett környezetben, remek pedagógusok keze alatt fejlődik. Semmilyen biztosítékot nem kapunk arra, h egy változatlan marad. Önöknek semmi féle fejfájást nem okoz, hogy nyilatkozataik szerint "csak" 500 gyereknek teszik rosszabbá az életüket???


Vendég

#8

2016-02-05 05:44

Kérek mindenkit, aki lejátszottnak gondolja ezt a történetet, hogy tegyen velünk egy utolsó próbát. Ha csendben maradunk, és még csak nem is tiltakozunk, akkor bármit megtehetnek. Ha csak a legcsekélyebb esély is van rá, hogy gyermekeinken segíteni tudjunk, akkor meg kell tennünk. Köszönöm.

Vendég

#9

2016-02-05 09:01

Börtönöket építenek, bővítenek, fejlesztenek, konfortossá tesznek, óvodákat bezárnak??? No comment!


Vendég

#10

2016-02-05 11:37

Taps taps! Maguknak többet ér az,hogy a szóban forgó óvódai épületeket pénzé tegyék,mint a gyerekek jövője,rendes normális fejlődése! Nyilván a maguk erre nem gondolnak! Nem hinném,hogy a túl zsúfólt csoportokba kellő képpen fejleszteni tudják majd a gyerekeket! Gratulálok ahhoz is,hogy csak bele kényszerítenek minket abba,hogy oda írassuk a gyermekeinket ahova nem véletlen nem vittük!!

Orsi

#11

2016-02-05 11:59

Milyen generáció az, aki nem a gyerekeire, nem az ő érdekeikben, nem az ő javukra, nem az ő egészséges lelki és testi fejlődésükre költi a rendelkezésére álló pénzt, hanem bármi másra??????? Hogyan lehet ez nem gazdaságos????????

"Mert kölykéért a vadállat támad, harcol - de nekem is van gyermekem" (Soós Zoltán)


Vendég

#12

2016-02-05 12:37

Sajnos nem hinném, hogy egy 30-40 fős csoportlétszámra való törekvés a gyerekeink érdekeit képviselné. Gazdasági okokra való hivatkozás szinte vicces is lehetne, de sajnos kevesünknek jut eszébe nevetni rajta. Kíváncsi leszek mi lesz az ingatlanokkal. Kaszinó, vagy Bölcsi, amire ismételten nagy szükség lenne ...

Vendég

#13

2016-02-05 13:10

A gyermekem óvodáját(Rókás ovi ),szintén meg akarják szüntetni.

Vendég

#14

2016-02-05 13:14

Amennyiben 2-3 éven belül realizáldik a kormány a család-támogatási törekvése, akkor város mégis hogyan biztosítja majd a KÖTELEZŐVÉ tett óvodai elhelyezést,ha most felszámolna több száz férőhelyet?

Talán lehetne kampányolni megint a "mocsok kormány"-ozással, aki nem oldja meg a város és a családok problémáját?

Kicsit átlátszóra sikeredett ez a próbálkozás. Nem gondolják?


Vendég

#15

2016-02-05 13:36

Majd azzal takaróznak, h a többi oviban felemelik a létszámot, így nem veszîtünk férőhelyet, na, kérdezem én, hogy ha egy csoportszoba 20-22 főre tervezett, hiába emelik fel 28-ra papíron, hol esznek és alszanak a gyerekek, a folyosón??? A bezárásra ítélt oviban van külön ètkező, tornatrem, különfoglalkozások, ahova pedig kényszerítéssel behelyezni kívánják, ezekből nem sokat tudnak felmutatni. Köszönjük, h a gyerekek érdekeit ilyen szinten előtérbe helyezik!!!


Vendég

#16

2016-02-05 19:20

Egyet értek minden elkeseredett szülővel és remélem nem tolnak ki a gyerekekkel!


Vendég

#17

2016-02-05 20:16

Azért írtam alá, mert két fiam egy csoportba jár a Gáspár Zoltán utcai óvodába, egyikük nagycsoportos, másikuk kiscsoportos, és nagyon nehéz lenne az életük, ha külön kellene választani őket, vagy másik óvodába kellene lenniük.

Anonymous

#18

2016-02-06 21:52

Mert fontosak a pedagógiai fejlesztések, az új módszerek bevezetése, terjesztése, s ebben ez az óvoda élen jár.
Jó akaró

#19

2016-02-06 22:22

Azért írtam alá, mert nem szeretném, ha az ott dolfozó rokonomnak nwgazünne az állása. Na meg a többi - ezen ovi -dolgozóinak sem.


Vendég

#20

2016-02-07 07:34

Szerintem felháborító, hogy óvodákat zárnak be, hagyják már békén a családokat és a gyermekintézményeket!
05

#21

2016-02-07 08:59

Pont egy olyan óvodáról van szó ami családcentrikus, sok külön foglalkozások vannak(jóga,úszás,angol,moderntánc,foci,stb.) tehetséggondozás....Örömmel mennek a gyerekek...Van külön tornaterem,ebédlő,ligetes udvarral rendelkezik. Borzalom hogy a jót akarják bezárni. Jönnek a mellé beszélések...nem lehet megközelíteni tömegközlekedéssel...kb 300 m a buszmegálló. De az a jó hogy nincs közvetlen forgalom mellette. Felháborító amit csinálnak....és persze mit mondok majd a gyermekemnek hogy miért kell máshova járni majd,elszakítva a pajtásaitól??? Lelkitores mindenkinek...de ez ugye nem számít.....


Vendég

#22

2016-02-07 09:00

Mi lett azzal a "városvezetéssel", amelyik akkora vehemenciával tiltakozott a gyerekek jogaiért egy iskola átnevezéskor (Ságvári), vagy a költségvetési csalás melegágyaként működő alapítványi iskola / iskolák (Rogers, Felnőttképző) tervezett bezárásakor?

A 3-6 éves gyerek az nem gyerek?

Nekik nincsenek jogaik?

Úgy tűnik, hogy ha az önkormányzat a fenntartó, akkor nincsenek.

A gyerekeknek jogaik csak a kormánnyal szemben lehetnek Szegeden!


Vendég

#23

2016-02-07 19:25

Pár hónappal ezelőttig én voltam a Gáspár Zoltán utcai Óvodának két ciklusban a vezetője, és az óvodában működő Gyermekfűzér Alapítvány kuratóriumi Elnöke még jelenleg is .Jelen voltam 1993-ban az óvoda kialakításánál , annak létrehozásában a közösségünk többi tagjával együtt. Egy bölcsődét alakítottunk át az óvodai élethez. Sikerrel. Ez az átalakítás jobban sikerült, mint az eredetileg óvodának tervezett némelyik épület kialakítása.  Sikerült tornatermet, szertárakat, ebédlőket kialakítani , nem is beszélve a csoportszobákról. Az udvart is parkosítottuk az idők folyamán ,uniós játékok váltották fel a fajátékokat. Megindult a nevelőtestületben egy komoly szakmai fejlődés. Bázis intézménye lettünk a budapesti ALAP Pedagógiai Központnak, egyedüliként a Dél-alföldön. A kollégáimmal elvégeztünk számtalan vizuális neveléssel kapcsolatos tanfolyamot, Játszóház vezetőkké is váltunk. Itt ismerkedtünk meg a drámajáték módszertanával , hoztuk szinte elsőként Szegedre . Voltak , akiket a sport területe érdekelt jobban a nevelők közül, ők MLSZ futballedzőit végeztek, vagy fitness- edzőit. Néhányan a néptáncot sajátították el , ezáltal színesítve óvodánk szakmai palettáját. A nagy multikban szívesen vállaltunk hétvégi játszónapok megtartását, ezért szerszámokat, eszközöket kaptunk az óvodai munkánkhoz.Ez a közösen végzett feladat egyre közelebb hozta a nevelőtestületet. Gyerekszeretet, elhivatottság jellemzi az óvoda minden munkatársát . Szakmai bemutatókat tartottunk a város óvodai munkatársainak, sokszor duplázva, mert akkora volt az érdeklődés irántunk. Híre ment a szakmaiságunknak, az óvoda nyugodt, barátságos légkörének. Egyre nagyobb érdeklődéssel voltak a szülők irányunkban, egyre többen választották az óvodánkat a szülők a gyerekeiknek. Elsőként vágtunk bele a Kompetencia alapú nevelés bevezetésébe, elterjesztésébe Szeged város óvodáiban. A mi óvodánkból került ki a mentoráló pedagógus. Úttörők voltunk a tehetséggondozás kidolgozásában, bevezetésében , terjesztésében. Kiváló munkánkat a minőségfejlesztés névtelen kérdőívén a szülők kétévente jelesre értékelték .. Feltöltöttségünket fokozatosan értük el , az utóbbi években már túljelentkezés volt az óvodánkban. Mesterségesen lett a lehetségesen felvehetők létszáma tavaly megadva, számomra érthetetlenül. Pontosabban ma már megértem , hogy miért. Épületünkben kapott helyet az ODU Fejlesztő Központ is, akikkel komoly szakmai munkát sikerült kialakítani az évek folyamán. Ezt is sikernek könyvelem el. Nagyon sok pályázat megírásával és szülői adományokkal jól felszerelté tettük az óvodánkat. Sajnálom, hogy ezt a petíciót nem én indítottam el , de remélem, hogy ezen keresztül eljutnak majd a gondolataink a város döntést hozó szakembereihez , és elgondolkoznak, hogy mekkora tévedés bezárni egy ilyen jó helyen lévő, feltöltött, szakmailag jól működő óvodát. Kívánom , hogy legyenek önmagukhoz hűek a döntéshozók , gondolják át a határozat hozatal előtt még egyszer szándékukat., és hozzanak több száz ember számára kedvező döntést.


Vendég

#24

2016-02-08 10:43

Mert költség meg takarító ha az unokámnak elkel mennie más hova az óvónője nélkül nem akar menni óvodába 1-gyik innen ment iskolába a szülök szépítették,nem Széchenyi és Uniós támogatással varázsolták otthonossá! FGRP Csongrád Megyei 1 VK Elnöke

Vendég

#25 Re:

2016-02-08 12:50

#23: -  

 Köszönjük szépen ezt a mindenre kiterjedő hozzászólást. Ez a Valóság.