Vonattal a belvárosba!

Petíció azért, hogy a Budapest- Kunszentmiklós-Tass menetrend szerinti, ingázókat szállító S25 elővárosi vasútvonal december 8. után is a Keleti Pályaudvarra érkezzen.

1391322.jpgMa a déli peremkerületek (Soroksár, Pesterzsébet) és a Dél-Pest megyei települések (Dunaharaszti, Dunavarsány, Taksony, Kiskunlacháza, Délegyháza) Budapest városközponttal történő összeköttetése az egyik legfontosabb problémája a régiónak.

A vasúton kívül egyik kötöttpályás közlekedési eszköz - sem a HÉV, sem a villamos - nem képes alternatívát nyújtani a személygépkocsival történő közlekedésnek, ezért az itt élő, munkába és iskolába járók az agglomeráció adottsága miatt szeretnék a vasúti közlekedés előnyeit kihasználni.

2019 április 7-től az S25 Budapest — Kunszentmiklós-Tass között közlekedő járat végre betölti elővárosi vasúti funkcióját és a területen élő diákok, munkába járók kényelmesen és gyorsan eljuthatnak a belvárosba. A mostani változásnak köszönhetően valódi alternatívájává vált a kötöttpályás közösségi közlekedés a környezetszennyező autónak, munkahelyek, iskolák kerültek ideiglenesen közösségi közlekedéssel elérhető közelségbe.

Nemcsak Soroksár, Dunaharaszti, Dunavarsány és Pesterzsébet számára fontos, hogy ez a vonat bemenjen a Keleti-pályaudvarra, de fontos az egész országnak is, ugyanis enélkül a tassi elővárosi vasútvonal kihasználatlan és rosszul működik.

Mindezek figyelembevételével kérjük a kormány, a főváros és a MÁV képviselőit, hogy december 8. (a 80a vgz feloldása) után is tartsa meg a most ideiglenesen kialakított menetrendet minimum az M3 teljes felújításáig, de lehetőség szerint azután is és az S25-ös járat a Keleti Pályaudvarra érkezzen!

Pesterzsébet, Soroksár, Dunaharaszti, Dunavarsány, Taksony, Kiskunlacháza és Délegyháza lakói

A 2018. május 25-től hatályba lépett Európai Adatvédelmi (GDPR) kötelezettség alapján, az aláírásokat kizárólag ehhez a célhoz kérjük, aki nyilvánossá tette adatait, annak nevével együtt aláírását Budapest főpolgármestének adjuk át. Lehetséges adatkezelők ezenkívül: Budapesti Közlekedési Központ, MÁV, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.  A peticiok.com adatvédelmi szabályzata az oldalon elolvasható.

Az aláírással felhatalmazom Mach Péter petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.