Tiltakozás az 5G bevezetése ellen.

Kérem, hogy aláírásával erősítse meg az 5G távközlési technika bevezetésének tilalmát, mert a következő indoklásban foglaltak szerint bizonyítottan káros az egészségre és a környezetre!

  Alulírott, az adott országok tudósai, orvosai, környezetvédelmi szervezetei, valamint állampolgárai sürgősen kérelmezzük az 5G (ötödik generációs) vezeték nélküli hálózat felállításának leállítását, beleértve a műholdak 5G hálózatát is. Az 5G rendkívüli mértékben növelni fogja a rádiófrekvenciás (RF) sugárzásnak való kitettséget a már működő 2G, 3G és 4G hálózatok mellett. Az RF sugárzás bizonyítottan káros az emberek és a környezet számára. Az 5G bevetése embereken és a környezeten való kísérletezésnek minősül, amelyet a nemzetközi törvény bűncselekményként tart számon. 

Világszerte a távközlési vállalatok a kormányok támogatása mellett mind készen állnak, hogy elkövetkező két éven belül beindítsák az ötödik generációs (5G) vezeték nélküli hálózatot. Ezzel eddig soha nem látott világszintű társadalmi változásként elismert eredményeket érnének el. „Okos” otthonaink, „okos” vállalkozásaink, „okos” autópályáink, „okos” városaink és önvezető autóink lesznek majd. Tulajdonképpen bármi, amink van és amit megveszünk, hűtőszekrényektől kezdve a mosógépeken át a tejesdobozokig, fésűkig és a pelenkákig, antennával és mikrocsippel lesz felszerelve, és vezeték nélküli kapcsolata lesz az internettel. A Földön mindenki szupergyors, alacsony késésű vezeték nélküli kommunikációt használhat majd bárhonnan a bolygóról, még esőerdőkből, az óceán közepéről vagy akár Antarktiszről is.  

Ami azonban nem örvend széleskörű ismerenek az, hogy ez eddig soha nem látott világszintű környezeti változásokat is maga után von. A rádiófrekvenciás adókészülékek tervezett sűrűségét lehetetlen előre látni. A becslések szerint a több millió földi 5G bázisállomás és az űrben lévő 20 000 új műhold mellett 200 milliárd adókészülék lesz része a Tárgyak Internetének (IoT) 2020-ig. Néhány év múlva pedig ez a szám egy trillióra növekedik majd.

2018 közepén alacsonyabb frekvenciájú és sebességű kereskedelmi 5G-t indítottak el Katarban, Finnországban és Észtországban. A rendkívül magas frekvenciájú (milliméteres hullámú) 5G hálózat bevezetése a tervek szerint 2018 végén kezdődőtt el.   A széles körben elterjedt megtagadás ellenére elsöprő erejű bizonyítékok igazolják a rádiófrekvenciás (RF) sugárzás életre jelentett veszélyességét. Az összegyűjtött klinikai bizonyítékok beteg és sérült emberekről, a kísérleti bizonyítékok számos növény és állat DNS-ére, sejtjeire és szerveire gyakorolt károkról tanúskodik, az epidemiológiai leletek pedig azt bizonyítják, hogy a modern civilizáció súlyos betegségei – rák, szívbetegség és cukorbetegség – nagymértékben az elektromágneses szennyeződésnek köszönhetők. Ezek értelmében több, mint 10 000 szakértők által felülvizsgált tanulmány bizonyítja a rádiófrekvenciák káros hatásait.

Ha a távközlési ipar 5G-s tervei beteljesülnek, nem lesz olyan ember, állat, madár, rovar vagy növény a földön, amely elkerülhetné a nap 24 órájában, az év 365 napjában történő RF sugárzást, amely a mai sugárzási szintek több tízszeresét vagy százszorosát éri majd el, és a bolygón ez elől sehová sem lehet majd menekülni. Ezen 5G-s tervek rendkívül komoly, visszafordíthatatlan hatásokkal fenyegetik az emberiséget, illetve a Föld ökoszisztémáiban is maradandó károkat okoznak.   Azonnal intézkedni kell az emberiség és a környezet védelme érdekében, az erkölcsi szükségszerűségeknek, valamint a nemzetközi megállapodásoknak megfelelően.  

Az 5G elkerülhetetlen, önkéntelen vezeték nélküli sugárzásnak való kitettség súlyos megnövekedését eredményezné:

Földi 5G  

A Tárgyak Internetéhez (IoT) szükséges hatalmas mennyiségű adatok továbbításához a teljesen beindult 5G milliméteres hullámokat használ majd, amelyek tömör anyagon keresztül gyengén hatolnak át. Emiatt a világon az összes városi területen minden 100 méteren1 bázisállomást kell majd kialakítani. Az előző generációs vezeték nélküli technológiákhoz képest- amelyek esetében egyetlen antenna közvetít nagy területen- az 5G bázisállomások és 5G-s eszközök számos, „többfázisú antennarendszerekbe rendezett antennát” alkalmaznak, amelyek együttműködve fókuszált-irányítható lézerszerű- egymást nyomon követő sugarakat bocsátanak ki.   Minden 5G-vel felszerelt telefon több tucat kis antennával lesz felszerelve, amelyek mind együttműködnek, és egy vékony koncentrált sugarat küldenek a legközelebbi telefontoronyhoz. Az USA Szövetségi Kommunikációs Bizottsága (FCC) olyan szabályozásokat fogadott el, amelyeknek megfelelően az említett sugarak effektív ereje elérheti a 20 wattot is, amely tízszer erősebb a jelenlegi telefonoknál megengedett sugárzásnál.   Minden 5G bázisállomás többszáz vagy többezer antennával rendelkezik majd, amelyek egyszerre számos lézerszerű sugarat bocsátanak ki a szolgálati területükön lévő telefonok és végfelhasználói eszközök felé. Ezt a technológiát „multiple input multiple output”-nak, avagy MIMO-nak nevezik. Az FCC szabályai lehetővé teszik, hogy egy 5G bázisállomás sugarai akár 30 000 wattos effektív sugárzási teljesítményt érjenek el 100 MHz spektrumban, amely minden GHz spektrumban 300 000 wattnak felel meg, amely a jelenlegi bázisállomások megengedett szintjének többtízszerese vagy többszázszorosa.  

5G az űrben  

Legalább öt vállalat javasolja, hogy az 5G hálózat az űrből is legyen biztosítva 20 000 műhold segítségével, amelyek alacsony vagy közepes Föld körüli pályán keringenének, és erős, fókuszált, irányítható sugarakat bocsátanának ki. Mindegyik műhold milliméteres hullámokat sugározna, melyek effektív sugárzási teljesítménye elérheti az 5 millió wattot a többfázisú antennarendszerekbe rendezett többezer antennának köszönhetően. Habár a műholdakból érkező sugárzás mértéke alacsonyabb lesz, mint a földi antennák esetében, a Földön egyéb adóeszközök által elérhetetlen területeken is sugároz majd, illetve hozzáadódik a többmilliárd IoT eszköz által kibocsátott 5G sugárzáshoz. Ami még fontosabb, a műholdak a Föld magnetoszférájában helyezkednek majd el, amely jelentős hatással van az atmoszféra elektromos tulajdonságaira. A Föld elektromágneses környezetének változása még nagyobb fenyegetést jelenthet az életre, mint a földön lévő antennák által kibocsátott sugárzás (lásd alább).  

 A rádiófrekvenciás sugárzás káros hatásai már bizonyítottak.

Még mielőtt az 5G-t akár javasolták volna, tucatnyi petíció és kérés került benyújtásra nemzetközi tudósok által, beleértve a Freiburger Kérést is, amelyet több, mint 3 000 orvos írt alá, kérve a vezeték nélküli technológia terjesztésének leállítását és moratóriumot az új bázisállomásokra.  2015-ben, 215 országból származó tudósok jelezték ijedtségüket az Egyesült Nemzetek Szövetsége (ENSZ) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) felé. Állításuk szerint „számos közelmúltbeli tudományos publikáció kimutatta, hogy az EMF [elektromágneses mezők] a legtöbb nemzetközi és nemzeti irányelv által előírt szintek alatt gyakorol hatást az élő szervezetekre.” Több, mint 10 000 szakértők által felülvizsgált tanulmány bizonyítja az RF sugárzás káros hatását az emberi egészségre.

A hatások közé sorolhatók:  

•         Szívritmus megváltozása     •          Génkifejeződés megváltozása

•         Metabolizmus elváltozása   •          Őssejt-fejlődés megváltozása

•         Rákbetegségek                      •         Szív- és érrendszeri betegségek

•         Kognitív zavarok                   •         DNS károsodás                                      

•         Negatív hatások a jó általános közérzetre

•         Megnövekedett szabadgyök-szám

•         Tanulási és memóriazavarok

•         Csökkent spermium funkció és  minőség

•         Elvetélés                                •         Neurológiai károsodás                          

•         Túlsúly és cukorbetegség  •         Oxidációs stressz

  A gyerekekre gyakorolt hatások közé sorolható az autizmus, a figyelemhiányos hiperaktivitás zavar (ADHD), és az asztma.  

A károk jóval túlszárnyalják az emberi hatásokat, elegendő a bizonyíték a különböző növény- és állatfajokra és laboratóriumi állatokra gyakorolt negatív hatás igazolására is, beleértve az alábbi fajokat:  

•         Hangyák •         Madarak •          Erdők •         Békák •         Muslicák

•         Méhek     •         Rovarok  •          Emlősök •         Egerek •         Növények

•         Patkányok •         Fák  

Negatív mikrobiológiai hatásokat is feljegyeztek. 

A WHO Nemzetközi Rákkutató Ügynöksége (IARC) 2011-ben arra a következtetésre jutott, hogy a 30 kHz - 300 GHz közötti frekvenciájú RF sugárzás lehetségesen rákkeltő hatással van az emberekre (2B Csoport). Azonban újabb keletű bizonyítékok alapján, ide értve a mobiltelefonhasználat és az agyrák kockázatával kapcsolatos tanulmányokat, azt mutatják, hogy az  RF sugárzás bizonyított módon rákkeltő az emberekre és ezentúl „1-es osztályú rákkeltő” anyagok osztályába kellene sorolni a dohányfüsttel és az azbeszttel együtt.   A legtöbb modern vezeték nélküli jel impulzus modulált. A kárt a magas frekvenciájú hordozó hullám és az alacsony frekvenciájú impulzusok egyaránt okozzák.  

Az 5G műholdak bevezetését meg kell tiltani

A Föld, az ionoszféra és az alsó atmoszféra alkotják azt a globális elektromos áramkört, amelyben élünk. Jól megalapozott tény, hogy a biológiai ritmusokat – emberekben, madarakban, hörcsögökben, és pókokban – a Föld természetes elektromágneses környezete irányít, és hogy minden szervezet jóléte ezen környezet stabilitásától függ, beleértve  az atmoszféra elektromos tulajdonságait is. Cherry, egy forradalmi új tanulmányban elmagyarázta a Schumann-rezonanciák fontosságát, és azt, hogyan módosítják az ionoszférában bekövetkezett zavarok a vérnyomást és melatonint, illetve „rákot, reprodukciós, szív- és neurológiai betegségeket, illetve halált okozhatnak”.   Elektromágneses környezetünk elemeit már módosította az elektromos vezetékekből származó sugárzás. Az elektromos vezetékek harmonikus sugárzása eléri a Föld ionoszféráját és magnetoszféráját, ahol felerősítik a hullámrészecske kölcsönhatások. 1985-ben Dr. Robert O. Becker figyelmeztetett arról, hogy az elektromos vezetékek harmonikus sugárzása már megváltoztatta a magnetoszféra szerkezetét, és ezen hatás további terjedése „a Földön az életképesség fennmaradását kockáztatja”. Több tízezer, millió wattos és millió frekvenciás modulált jelet kibocsátó műhold elhelyezése közvetlenül az ionoszférában és a magnetoszférában valószínűleg alkalmazkodási képességünket meghaladó módon megváltoztatná az elektromágneses környezetet.   Az informális megfigyelés már bizonyította a 2G és 3G telefonszolgáltatást biztosító körülbelül 100, 1998-tól alacsony Föld körüli pályán keringő műhold emberekre és állatokra gyakorolt súlyos hatását. Ezeket a hatásokat nem lehet csak a földön lévő alacsony szintű sugárzás figyelembevételével megérteni. Egyéb releváns tudományágak ismereteit is figyelembe kell venni, beleértve a légkörfizikát és az akupunktúrát. 20 000 5G műhold növelné a globális elektromos áramkör szennyezését és módosíthatná a Schumann-rezonanciákat, amelyekkel a Földön lévő élet fejlődött. A hatás univerzális lesz, és súlyos károkat okozhat.  

Az 5G minőségileg és mennyiségileg különbözik a 4G-től

Az ötlet, miszerint milliméteres hullámokban kibocsátott többtízszeres vagy töbszázszoros sugárzást leszünk képesek elbírni az emberi test homogén folyadékkal töltött burokkénti téves modellezésén alapul. Az a feltételezés, hogy a milliméteres hullámok nem teljesen hatolnák át a bőrön, figyelmen kívül hagyja az idegeket, véredényeket és egyéb elektromos vezetőképességű szerkezeteket, amelyek sugárzással teli hullámokat vihetnek mélyen a  testbe. Egy másik, potenciálisan súlyosabb hiba az, hogy a többfázisú antennarendszerek nem átlagos antennák. Ha egy átlagos elektromágneses mező lép be a testbe, mozgásra készteti a töltéseket és a hullámokat. De amikor rendkívül rövid elektromágneses pulzusokról van szó, valami egyéb történik: a mozgó töltések maguk kis antennákká válnak, amelyek tovább sugározzák az elektromágneses mezőt, és azt a testben mélyebbre küldik. Ezen újrasugárzott hullámok neve Brillouin-prekurzorok. Akkor válnak jelentőssé, ha a hullámok teljesítménye vagy fázisa elég gyorsan változik. Az 5G valószínűleg mindkét kritériumnak megfelel majd.   Továbbá maga a sekély behatolás egyedi veszélyt jelent a szemekre, valamint a test legnagyobb szervére, a bőrre, valamint nagyon kisméretű élőlényekre. A közelmúltban szakértők által felülvizsgált tanulmányok voltak publikálva, amelyek előre jelezték  az emberekben az 5G sugárzás okozta termikus bőrégést és a rovarok általi rezonáns abszorpciót, amely milliméteres hullámhosszon a jelenleg használt hullámhosszokhoz képest akár 100-szor több sugárzást szív fel. Mivel 1989 óta a repülő rovarok száma százalékkal csökkent, védett területeken is, az 5G sugárzás katasztrofális hatással lehet a világ rovarpopulációira. Egy 1986-os Om Gandhi által végzett tanulmány figyelmeztetett avval kapcsolatban, hogy a milliméteres hullámokat a szem szaruhártyája erősen felszívja, és mivel az átlagos ruházat milliméteres vastagságú, az egy rezonancia típusú hatást keltve megnöveli a bőr általi energiafelszívást. Russel (2018) felülvizsgálja a milliméteres hullámok a bőrre, a szemekre (beleértve a szürkehályogot), a szívritmusra, az immunrendszerre és a DNS-re gyakorolt hatásait.  

A jogszabályozók szándékosan kizárták a károkkal kapcsolatos tudományos bizonyítékokat

Az 5G fejlesztésében érdekelt felek eddig az ipar és a kormányok voltak, míg olyan híres EMF-el foglalkozó tudósokat, akik többezer szakértők által felülvizsgált tanulmányban dokumentálták a sugárzások emberekre, állatokra, rovarokra és növényekre, valamint az egészségre és a környezetre gyakorolt biológiai hatásait, kizárták. A jelenlegi megfelelőtlen biztonsági iránymutatások mögött a szabványosító testületek közötti érdekellentétek állnak, mivel „a távközlési és elektronikai cégekkel való kapcsolatuk aláássa azt az elfogulatlanságot, amelynek a nem ionizáló sugárzás Lakossági Sugárterhelési Szabványainak előírását kormányoznia kellene”. Martin L. Pall Emeritus Professzor szakirodalmi áttekintésébenrészletesen elírja az érdekellentétet, és listázza a kizárt fontos tanulmányokat. Russell (2018) vélemények az ismert hatások a milliméteres hullámok a bőr, a szem (beleértve a szürkehályog), pulzusszám, immunrendszer, valamint a DNS-t.  

A termális hipotézis elavult – új biztonsági szabványokra van szükség

A jelenlegi biztonsági iránymutatások alapjául az az elavult hipotézis szolgál, mely szerint az EMF-ek egyetlen káros hatása a hőség. Amint azt Markov és Grigorev kijelentette, „A mai szabványok nem veszik figyelembe a nem ionizáló sugárzás való környezeti szennyezését”. Többszáz tudós, beleértve a jelen kérés sok aláíróját is, bizonyította, hogy számos különböző akut és krónikus betegség és sérülés okozható hő nélkül (nem termális hatás) a nemzetközi irányelvek által előírt szabványnál sokkal alacsonyabb sugárzási szintek által. Biológiai hatások akár nullához közeli teljesítményszinten is keletkezhetnek. A négyzetcentiméterenként 0,02 pikowatt (watt trilliomod része), vagy annál alacsonyabb szintek esetén felfedezett hatások közé sorolható az E_coli    vírus    genetikai    szerkezetének    megváltozása    és    patkányokban,    EEG    elváltozása emberekben, növekedés stimulációja babnövényekben, és ovuláció stimulálása tyúkokban.   A nem termális hatások elleni védekezés érdekében figyelembe kell venni a kitettség időtartamát. Az 5G mindenkit sokkal több egyidejű és folytonos kibocsátásnak tesz ki éjjel-nappal megállás nélkül.s Új biztonsági szabványokra van szükség, amelyek az összesített kitettségre és nem csak a teljesítményi szintre vannak alapozva, valamint frekvenciára, hullámhosszra, modulációra, hullámformára, pulzusszélességre és egyéb biológiailag fontos tulajdonságra is. Az antennákat specifikus, nyilvánosan azonosított helyeken kell elhelyezni. Az emberek védelme érdekében az antennákat az emberek lakó- és munkahelyeitől távol kell tartani, és nem lehetnek a gyalogosok által használt közforgalmú szolgalmi utakon. Az állatvilág védelme érdekében távol kell tartani a vadvédelmi területekről, és a Föld lehető legkisebb távol eső területeire kell visszaszorítani. Az élet védelme érdekében általánosan korlátozni kell a kereskedelmi kommunikációs műholdak számát, és meg kell tiltani számukra az alacsony és közepes Föld körüli pálya használatát. A többfázisú antennarendszereket be kell tiltani a Földön és az űrben.  

Az RF sugárzás akut és krónikus hatásokkal is bír

Az RF sugárzásnak azonnali és hosszútávú hatásai is vannak. A rák és a szívbetegség jó példák a hosszútávú hatásokra. A szívritmus megváltozása és az agyműködés (EEG) megváltozása az azonnali hatásokat példázzák. Egy rádióhullám betegségnek nevezett szindróma, amely régen a Szovjet Unióban jelent meg, napjainkban pedig világszerte elektromágneses túlérzékenységként (EHS) ismert, lehet akut, de krónikus is. Dr. Karl Hecht professzor részletes történetet publikált ezen szindrómákról, melyet több, mint      1 500 orosz tudományos papír, valamint több, mint 1 000 saját németországi páciensének klinikai múltjának felülvizsgálása során gyűjtött össze. Az objektív megállapítások közé tartoznak az alvászavarok, rendellenes vérnyomás és szívritmus, emésztési zavarok, hajhullás, fülzúgás és bőrirritáció. A szubjektív tünetek csoportja magában foglalja a szédülést, émelygést, fejfájást, memóriavesztést, koncentrációképtelenséget, fáradtságot, influenzaszerű tüneteket és szívfájdalmat.   Az  2016-os  EUROPAEM EMF  Útmutató  szerint  az  EHS  akkor bukkan  fel, ha  az emberek „mindennapi életük során folyamatosan ki vannak téve” a növekedő EMF szinteknek, és hogy az „EMF-nek való kitettség csökkentése és megelőzése” szükséges a betegek gyógyulásához. Az EHS-t ezentúl nem betegségnek, hanem toxikus környezet által okozott sérülésnek kell tekinteni, amely a lakosság egyre nagyobb részét érinti, becslések szerint világszerte már 100 millió embert, és hogy hamarosan mindenkit érinthet, ha az 5G a világon mindenhol beindul.   A 2015-ös brüsszeli EHS-ről és a többszörös kémiai túlérzékenységről (MCS) szóló Nemzetközi Tudományos Nyilatkozat szerint „a tétlenség egy nagy ár a társadalom számára, és többé nem jelent választást ... Egyhangúan elismerjük ezt a közegészség számára igen súlyos veszélyt ... [sürgősen kérve] nagymértékű elsődleges megelőzési intézkedések megtételét és elsőbbségbe helyezését ezen globális szintű pánjárvány ellen” (hangsúlyozva). 

A világ kormányai kudarcot vallanak az általuk kormányzott népességgel szembeni ellátási kötelezettségükben

Sietségükben, hogy elindítsák az 5G hálózatot és az űr korlátlan használatát elősegítsék, az Európai Unió, az Egyesült Államok és a nemzetek kormányai szerte a világon intézkednek egy „akadálymentes” szabályozási környezet létrehozása végett.A helyi hatóságokat megakadályozzák a környezetvédelmi törvények érvényesítésében, és a „gyors és költséghatékony beindítás végett” olyan „szükségtelen terheket távolítanak el ... mint például a helyi tervezési folyamatok [és] az elektromágneses mező (EMF) különböző kibocsátási korlátjai és azok összesítéséhez szükséges módszerek”.   A kormányok ugyanakkor törvényeket fogadnak el, hogy a vezeték nélküli berendezések használata minden közforgalmú szolgalmi úton megengedett legyen. Eddig a legtöbb vezeték nélküli berendezés magántulajdon területén volt található otthonoktól és vállalkozásoktól relatív távol. Ahhoz, hogy kevesebb, mint 100 méterenként legyenek elhelyezve, ahogyan az 5G számára ez szükséges, a járdákra kell elhelyezni őket, közvetlenül az otthonok és vállalkozások előtt, közel a járókelők – beleértve a kisgyerekes anyukákat – feje fölött.   A közzétételi követelményeket és közgyűléseket eltörölik. Még ha lenne is gyűlés és 100 tudós szakértő tanúskodna az 5G ellen, olyan törvényeket fogadtak el, amelyek illegálissá teszik a helyi hatóságok számára, hogy vallomásaikat figyelembe vegyék. Az USA törvényei például megtiltják a helyi kormányzó szervek számára, hogy a vezeték nélküli technológiát a „a rádiófrekvenciás sugárzás környezeti hatásai alapján” szabályozzák, és a bíróságok csupán azért utasítottak vissza telefontornyok elhelyezésével kapcsolatos szabályozó döntéseket, mert a közösségi vallomások legnagyobb része az egészségről szólt. A biztosítók nem fedezik az EMF-el kapcsolatos kockázatokat, és egyáltalán nem tisztázott, melyik szervre hárul a jogi felelősség az életben, testrészekben és tulajdonban okozott károkért, amelyek a – Földről vagy az űrből sugárzott – 5G-nek való kitettségből származnak.   Egy, a világűrbeni tevékenységeket szabályozó, egységes átfogó jogi rendszer hiányában, a szóban forgó tevékenységekkel járó jogi felelősség gyakorlatilag nem létezik, annak ellenére, hogy teljes kontinensek, az atmoszféra és az óceánok is ki vannak téve az általuk okozott veszélynek.  

Nemzetközi megállapodásokat sértenek meg

A gyermekek és az ellátási kötelezettség   Az Egyesült Nemzetek Szövetségének A Gyermek Jogairól Szóló Egyezménye: Az államok „kötelezik magukat, hogy a gyermek jólétének biztosításáért szükséges védelem és ellátás adott legyen” (3. cikk), „biztosítják a gyermek túlélését és fejlődését” (6.cikk) és „megfelelő intézkedéseket tesznek a betegségek megakadályozása végett ... figyelembe véve a környezeti szennyezés veszélyeit és kockázatait” (24. cikk (c) pont).   A Nürnbergi Kódex (1949) minden embereken végzett kísérletre vonatkozik, tehát az 5G hálózat beindítására is annak új, magasabb RF sugárzásával, amely a piacon való indítása előtt nem került tesztelésre. „Az emberi alany önkéntes hozzájárulása feltétlenül szükséges” (1. cikk). Az 5G- nek való kitettség önkéntelen lesz. „Egy olyan kísérlet sem végezhető, amely során a priori ok van feltételezni, hogy halált vagy fogyatékosságot okozó sérülést okozhat (5. cikk). A több, mint 10 000 tudományos tanulmány eredménye, valamint többszáz nemzetközi szervezet hangja, amely többszázezer olyan tagot képvisel, aki a már meglévő vezeték nélküli távközléses berendezések miatt fogyatékot okozó sérülést szenvedett el vagy otthonából kellett eltávoznia mind „a priori ok, amely által feltételezhető, hogy halált vagy fogyatékosságot okozó sérülést okozhat”.   Tájékoztatási kötelezettség és EMF-ek   A Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) Világ Távközlési Szabványosítási Gyűlése (2012) szerint „az elektromágneses mezőknek (EMF) való kitettség potenciális kockázatairól szükséges tájékoztatni a nyilvánosságot” és a meghívott Tagállamoknak „megfelelő intézkedéseket kell tennie az EMF kártékony hatásaival szembeni nemzetközi egészségügyi védelmi javaslatok betartása végett”.   Az 2004-2010 Európai Környezetvédelmi és Egészségügyi Akciótervének félidős felülvizsgálata (2008): „Az Európai Parlament ... megjegyzi, hogy az elektromágneses mezők a nagyközönség számára felállított kitettségi korlátjai elavultak, ... természetesen figyelembe véve az információs és kommunikációs technológiák fejlődéseit, az Európai Környezetvédelmi Ügynökség javaslatait vagy az elfogadott szigorúbb kibocsátási szabványokat, például Belgiumban, Olaszországban és Ausztriában, nem említve a fokozott veszélynek kitett csoportokat, mint például a kisgyerekes anyákat, újszülötteket és gyermekeket.”   1815. számú Határozat (Európai Tanács, 2011): „Minden célszerű intézkedést meg kell tenni az elektromágneses mezőknek, különösen a mobiltelefonok által kibocsátott rádiófrekvenciáknak való kitettség csökkentése végett, különösen gyerekek és fiatalok esetében.”      Az Egyesült Nemzetek Szövetségének Nyilatkozata az Emberi Környezettel Kapcsolatban (1972): „Azon mérgező anyagok kibocsátását ... olyan mértékben vagy koncentrációban, amely meghaladja a környezet képességét, hogy azokat ártalmatlanítsa, meg kell állítani annak biztosítása érdekében, hogy az ökoszisztémák ne szenvedjenek súlyos vagy visszafordíthatatlan károkat” (6. irányelv).   A Világ Természeti Alapszabályzata (1982): „Az olyan tevékenységek, amelyek a természetben visszafordíthatatlan károkat okozhatnak ... [A]hol a lehetséges negatív hatások nincsenek teljesen megértve, a tevékenységeket le kell állítani” (11. cikk).   A Riói Környezetvédelmi és Fejlesztési Nyilatkozat (1992): „Az Államoknak ... kötelessége biztosítani, hogy a hatáskörükön belül vagy irányításuk alatt lévő tevékenységek nem tesznek kárt a többi Állam környezetében vagy a nemzeti hatáskör határain kívül” (2. irányelv).   Az Egyesült Nemzetek Szövetségének Fenntartható Fejlesztés Világtalálkozója (2002): „Sürgősen szükség van ... hatékonyabb nemzeti és regionális irányelvi szabályozásra az emberi egészségre való környezeti veszélyekkel szemben” (54. cikk (k) pont).

A Természet és Természeti Források Megőrzésének Találkozója Afrikában (2017): „A Feleknek ... minden megfelelő intézkedést meg kell tennie, hogy a lehető legnagyobb mértékben megelőzze, enyhítse és kiküszöbölje a környezetre gyakorolt lehetséges, káros hatásokat, különösen radioaktív, mérgező és egyéb veszélyes anyagok és hulladékok által” (13. cikk).   Az egészség és az emberi jogok   Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata: „Minden személynek joga van az élethez, a szabadsághoz és a személyi biztonsághoz.” (3. cikk).   Az Egyesült Nemzetek Szövetségének Globális Stratégiája a Nők, Gyermekek és Kamaszkorú Fiatalok Egészségéért (2016-2030) célkitűzései és céljai közé tartoznak a „változtatás” kedvező környezetek kiterjesztése által; a „túlélés” az anyák és újszülöttek elhalálozási arányának csökkentése által; a „gyarapodás” az egészség és jólét biztosítása és a szennyezéssel kapcsolatos halálok és betegségek csökkentése által.   Az űr   Az Outer Space Treaty (1967) előírja, hogy a világűrt „oly módon kell használni, hogy [az] ne károsodjon és a Föld környezetében ne következzen be káros változás” (IX. cikk)   Az Egyesült Nemzetek Szövetségének Útmutatója a Világűri Tevékenységek Hosszútávú Fenntarthatóságáért (2018): „A Nemzetek és a nemzetközi kormányközi szervezeteknek figyelembe kell vennie ... az űrobjektumok kilövésének, Föld körüli pályán való működésének és Földre való visszatérésének emberekkel, tulajdonnal, közegészséggel és környezettel kapcsolatos kockázatait” (2.2. irányelv (c) pont).  

A világ kormányai kockáznak a Földi élettel

Albert Einstein híres mondása szerint „Isten nem kockázik”.Ennek ellenére, az 5G-t, egy előzőleg katonai műveletek során és tömegek irányítására használt energiafegyverként használt milliméter hullámokat felhasználó, eddig példátlan technológiának a Földről és az űrből való közvetítése által a világ kormányai meggondolatlanul kockáznak a Földi élettel.   A releváns és érvényes tudományos ismeretek elfogadásának és felhasználásának visszautasítása etikai szempontból elfogadhatatlan. A meglévő kutatások kimutatják, hogy az 5G – különösen az űrből sugárzott 5G – számos nemzetközi egyezményben előírt irányelveknek mond ellent.

Kérjük az ENSZ-t, a WHO-t, az EU-t, az Európai Tanácsot és az összes nemzet kormányait

(a) Azonnal intézkedjenek az 5G hálózat Földön és űrben lévő beindításának leállításáról az emberiség, különösen a meg nemszületett gyermekek, csecsemők, gyermekek, kamaszok és terhes nők, valamint a környezet védelme érdekében;  

(b) Kövesség az Egyesült Nemzetek Szövetségének a Gyermek Jogairól szóló Egyezményének és az Európai Tanács 1815. számú Határozatának előírásait a lakosok – ide értve a tanárokat és orvosokat – az RF sugárzás egészségügyi hatásaival (felnőttekben és gyermekekben) kapcsolatos tájékoztatását, és arról, hogyan kell és hogyan tudják elkerülni a vezeték nélküli kommunikációk és a bázisállomásokat, különösen az óvodák, iskolák, kórházak, otthonok és munkahelyek közelében;  

(1) Vezetékes távközlés előnyben részesítése és bevezetése a vezeték nélküli helyett;   (2) A vezeték nélküli/távközlési ipar eltiltása attól, hogy lobbizó szervezetei által  tisztviselőket győzzenek meg az RF sugárzás további kiterjesztését lehetővé tevő döntések hozataláról, beleértve a földön és az űrben sugárzott 5G-t is;  

(c) Azonnal nevezzenek ki – az ipar befolyásától mentesen – nemzetközi, független, ténylegesen pártatlan, érdekellentétektől mentes EMF és egészségügyi tudós csoportokat az RF sugárzással kapcsolatos új nemzetközi biztonsági szabványok kidolgozása érdekében, amelyek nem csak a teljesítményen alapszanak, figyelembe veszik az összesített kitettségek, és amelyek védelmet nyújtanak az összes egészségügyi és környezeti hatások ellen, nem csak a termális és az emberekre gyakorolt hatások ellen.   (d) Azonnal nevezzenek ki – az ipar befolyásától mentesen – EMF, egészségügyi, biológiai és légkörfizikai szakértelemmel rendelkező tudóscsoportokat egy átfogó szabályozó keretterv kidolgozása végett, amely biztosítja, hogy a világűr kihasználása biztonságos legyen az emberek és a környezet számára, figyelembe véve az RF sugárzást, a rakéták által kibocsátott gázokat, fekete kormot és űrhulladékot, valamint azok hatását az ózonrétegre, a globális felmelegedésre, az atmoszférára és az élet fenntartására a Földön. Nem csak a földön lévő, hanem az űrben használt technológiának is fenntarthatónak kell lennie felnőttek és gyermekek, állatok és növények számára.

 

Első aláírók

  AFRIKA Lauraine Margaret Helen Vivian, PhD, Anthropology and Psychiatry; Honorary Research Associate, Faculty of Health and Medical Sciences, University of Copenhagen, Denmark. Signatory for South Africa 

ÁZSIA Girish Kumar, PhD, Professor, Electrical Engineering Department, Indian Institute of Technology Bombay, Powai, Mumbai, India  

AUSZTRÁLIA Don Maisch, PhD, Independent researcher, author of ”The Procrustean Approach”, Lindisfarne, Tasmania, Australia  

EURÓPA Alfonso Balmori, BSc, Master in Environmental Education, Biologist. Valladolid, Spain Klaus Buchner, Dr. rer. nat., Professor, MEP – Member of the European Parliament, Kompetenzinitiative zum Schutz von Mensch, Umwelt und Demokratie e.V., München, Germany Daniel Favre, Dr. phil. nat., Biologist, A.R.A. (Association Romande Alerte aux Ondes Electromagnétiques), Switzerland Annie Sasco, MD, DrPH, SM, HDR, former Chief of Research Unit of Epidemiology for Cancer Prevention at the International Agency for Research on Cancer (IARC), Lyon; former Acting Chief, Programme for Cancer Control of the World Health Organization (WHO); former Director of Research at the Institut National de la Santé et de la Recherche Médicale (INSERM); France  

ÉSZAK-AMERIKA Martin Pall, Professor Emeritus of Biochemistry and Basic Medical Sciences, Washington State University, residing in Portland, Oregon, USA Kate B. Showers, PhD, Soil Science, Senior Research Fellow, Centre for World Environmental History, University of Sussex, Falmer, Brighton, UK, residing in Bolton-Est, Québec, Canada  

DÉL-AMERIKA Carlos Sosa, MD, University of Antioquia, Medellín, Colombia

Jelen Petició átvett anyag. Az eredeti szöveg 121 utalást tartalmaz. Ezek jelölésére és részletes bemutatására a korlátozott karakter szám (65 500) miatt nincs lehetőség. A teljes anyag az aláírok részére-külön kérésre- természetesen  lehetővé lesz téve.

A petició közreadója: Kiss István

Petíció aláírása

Aláírásommal elfogadom, hogy István Kiss láthatja az általam ezen az űrlapon megadott összes információt.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

Ezt az információt nem fogjuk interneten közzétenni.


Hozzájárulok ahhoz, hogy az ezen űrlapon megadott adatokat a következő célokból feldolgozzák:
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...