Tiltakozás a diósdi betonüzem telepítése ellen!

Kedves Diósdi Lakosok!

Diósd családi házas övezetének közvetlen szomszédságában egy betonkeverő üzemet telepítenek és terveznek működtetni, amely pár hét alatt, szinte a semmiből nőtt ki.

A már felépített üzem két lakóövezet közé ékelődik (Lke-6 és Lke-13), építési övezeti besorolása Gip-1, ennek alapján nem zavaró hatású ipari építmények, valamint az OTÉK 31. § (2) bekezdésében előírtak figyelembevételével a gazdasági tevékenységi célú épületen belül a tulajdonos, a használó és a személyzet számára szolgáló lakások helyezhetők el.

Ezen petíciókban kérjük Diósd Város Önkormányzatát és a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatalát, hogy tájékoztassák a lakosságot az ügyben illetékes hatáskörükről, a betonkeverő üzem engedélyezésének jelenlegi állásáról, valamint gyakorolják hatáskörüket és a betonkeverő üzem működését akadályozzák meg.

Milyen környezet és infrastruktúrát károsító hatása lehet, ha elindul az üzem?

  • Az épülő üzem közvetlen közelében, kb. 50-100 méterre lakott terület található, 250-300 méteres körzetében pedig egy vadonatúj lakópark épül. A közelben sok kisgyerekes család, fiatalok, középkorúak, idősek laknak, akiknek a véleményére eddig senki sem volt kiváncsi.
  • Az alapanyagot és kész cementet szállító nehézgépjárművek valószínűleg a Szabadság úton és a Kőbányai úton fognak közlekedni, még jobban veszélyeztetve a nyugalmat, rongálva az amúgy is kritikán aluli útminőséget. Az érintett útszakaszok 12t tengelyterheléssel korlátozottak, alattuk el nem tömedékelt pincék, valamint gázvezeték található. A Kőbányai út jelenleg is javításra szorul és annak mentén szintből kiemelt járdája sincs.
  • Az üzem éppen az uralkodó szélirányban helyezkedik el, a lakóövezetektől észak-nyugatra, amelynek müködtetése esetén komoly levegőszennyezés lépne fel, a rákkeltő cementpor, a felvert kavics, homok, por valamint a tehergépocsik károsanyagkibocsátása miatt is.
  • A megnövekedett zajszint hatására a környéken lakók életszínvonala nagy mértékben romlana.
  • Tisztázatlan, hogy az üzem működése milyen terhelést jelentene a villamoshálózatra, a város csatorna és vizellátó rendszerének kapacitására. Szintén tisztázatlan a melléktermék beton (zagy) kezelése, szállitása, amely további környezetkárosító hatásokkal járhat.

Kérünk minden diósdi lakost, hogy aláírásával támogassa kezdeményezésünket. Arra kérjük az illetékeseket, hogy ne engedélyezzék a betonkeverő üzem müködését Diósdon!

Minden aláírást köszönünk!

A 2049 a Jövőnk csapata

2049_a_jovonk_egyesulet_logo_malyva_prof2.jpg


Pongor Márta, 2049 a Jövőnk képviseletében    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Pongor Márta, 2049 a Jövőnk képviseletében petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...