TIHANYI HATTYÚ - petíció és nyílt levél

Nyílt levél és petíció a Tihanyi önkormányzat
Tósoki Imre polgármester és  Bujdosó Judit főépítész

részére 

 
Egy tihanyi művészeti galéria belső falára (magánterületre) készült el egy hatalmas fehér hattyú graffiti, ami vizuálisan illeszkedik a területhez, kötődik a Balatonhoz, mindenki szerette, aki látta - véleményem szerint is csodálatos - sajnos csak volt !    
 
Megdöbbenve vettük tudomásul, hogy Tihany - ahelyett, hogy a haladó szellemű világgal tartana - ilyen barbár módon megsemmisíttet egy elkészült műremeket.  Ugyanis lefestését rendelte el a tihanyi főépítész asszony, aki bizonyára talált rendeletet erre - ahogyan találhatott volna rendeletet a megtartására is. Arról a Tihanyról beszélünk ahol a fél hegy elhordása és annak látványa - nem "zavarja" a főépítész kifinomult ízlését - ahogyan a hamarosan a partközelben megépülő kb 500 parkolóhelyes luxus szálloda is bizonyára "remekül" fog illeszkedni a Balaton parthoz, ugyebár ? De egy ilyen mű : a NEM ÉRTEM - NEM TUDOM - NE LÁSSAM kategóriából : a kifinomult ízlésének zavarólag hat.

Nem utolsó sorban az állatvédelem jegyében is képviselhet egy szegmenst, ugyanis nemrégiben sajnos több (!!!) itthoni értelmetlen és felháborítóan primitív hattyúgyilkosságtól volt hangos a média - a szégyenletes állatvédelmi helyzet egyik fekete pöttyeként.
A fal így nemcsak szép, de látványa akár így is felhívhatja az erre fogékonyak figyelmét az érték megóvására is. 

Tájékoztatjuk az önkormányzatot és a polgármestert, hogy 2021-et írunk. Művészi graffitik minden európai nagyvárosban láthatók, a street art itthon is nagy divat. Tavaly decemberben saját tűzfalat kapott pl  Budapesten a Macskafogó is. Bár már egyre több szép példa van a fővárosban is,  egyik legismertebb központja Lisszabon, ahol a graffitik nemcsak legitimek, hanem támogatottak is.  A graffiti a kortárs művészet és reklámipar egyik legnagyobb hatású vizuális megújítója.

Kérjük, de egyben ajánljuk is : hogy találjanak módot arra, hogy egy ilyen közérdeklődésre és közszeretetre méltán számot tartó MODERN elképzelésnek legyenek pártfogói és találják ki a megoldását a hattyú visszafestésének. 
 
Kérem , ha egyetért / egyetértesz írd alá és igazold vissza - a petíció aláíróinak adatai semmilyen felhasználásra nem kerülnek !
A cél az, hogy láttassuk hányan értenek velünk egyet ebben az ügyben . 
 
graffhattyúTIHANY.jpg2021. június 15.

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Anna Majoros petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...