Sopron Kertváros buszjáratok menetrendjének visszaállítása

Tisztelt Polgármester Úr, Tisztelt Közgyűlés!

A Kertvárosban élők nevében keresem meg Önt  / Önöket lakótársaimmal. Sajnálattal vettük tudomásul a buszjáratok menetrendjének drasztikus megváltoztatását. Nagyon nagy probléma a diák utazóközönség számára, hogy járatok szűntek meg, egyes útvonalakon ( Bánfalvi út) szinte lehetetlen közlekedni. Kicsi gyerekek várnak hazafelé a városban nagyobb társaikkal együtt sokszor egy egész órát arra, hogy felszállhassanak egy buszra, amivel hazajutnak. Többször meg sem áll az adott megállóban a busz, mert már lehetetlen felférni rá, annyira zsúfolt.

Tisztában vagyunk vele, hogy válság idején megszorító intézkedésekre van szükség, de talán a már jól bevált menetrend megtartása nem jelentett volna akkora anyagi megterhelést városunk számára. Tisztelettel kérem Önt, Önöket, szíveskedjenek még egyszer áttanulmányozni ezen városrész tömegközlekedési lehetőségeit.

Amennyiben szabad javasolni, a reggeli és az iskolai órák utáni időszakban szeretnénk visszakapni a régi járatokat, esetleg délelőtt illetve tanítási szüneti napokon maradhatna a ritkított megoldás.Bizakodva várjuk pozitív válaszukat sok-sok kisebb és nagyobb diák nevében.

Köszönjük megtisztelő válaszukat:

Kertvárosban élő gyermekes szülők és lakók