Sillye Jenő - Kossuth-díjSillye Jenő - Kossuth-díj          Sillye Jenő: műfajteremtő zeneszerző, szövegíró, előadóművész 

 
Dalszerző, énekes, kivételes tehetség, a Magyar Egyházzenei élet megújítója, közel 500 keresztény dal szerzője, az idén lesz 70 éves.
Közismert dalai több száz magyarországi templomban-plébánián csendülnek fel heti rendszerességgel. Ki ne ismerné, az "Álmaimból, lelkemből.." a Szállj dalom szállj, a Kisfiam dallamait ill. az Értem is meghalt a kereszten c. oratóriumát. Ahogy "Múlnak az Évek.." egyre inkább, és sokunkban felmerül a kérdés: miért nem kaphat egy ilyen különleges tehetségű, kiemelkedő hivatástudattal is rendelkező Zeneszerző egy igazán méltó elismerést?

Méltó elismerést, egy értékválsággal is küzdő társadalom részéről, ennek a Kivételes 50 éves Életútnak jutalmaként, amely nagy szerepet játszott a Magyar Keresztény Zenei és Hitélet megújításában. Sillye Jenő mára, a keresztény zenei élet megkerülhetetlen személyévé vált. A Kossuth-díj méltó elismerése lenne mindannak, amit Sillye Jenő megteremtett és képvisel.
 

Amennyiben támogatod ezt az elképzelést, kérlek aláírásoddal csatlakozz a mozgalmunkhoz.

Kérlek Téged, amennyiben komolyan gondolod, hogy Sillye Jenő megérdemelné ezt az elismerést, ismerőseid, barátaid figyelmét is hívd fel rá! Országunkban több százezren hallották már a Jenő dalokat, de nem tudják ki rejtőzik a név mögött, és nem tudnak arról sem, hogy indult egy aláírásgyűjtés az 50 éves munkássága elismeréséért. Többezer aláírás szükséges, hogy a KDNP vezető politikusait megkereshessük előterjesztésünkkel.