Petíció a Récsei Center megtartásáért

Tisztelt Nemzeti Sportközpontok!

Alulírott zuglói és környékbeli lakosok az alábbi ügyben fordulunk Önökhöz:

Információink szerint a Récsei Center Bevásárlóközpontban lévő üzletek hamarosan bezárnak, helyükön jégpálya épül, a Nemzeti Sportközpontok felügyelete alá tartozó beruházás keretében.

A Kormány 1820/2018. (XII. 27.) Korm. határozata:

A Récsei Center bezárását több szempontból is aggályos lépésnek tartjuk. Az üzletközpont ugyanis sokféle profillal rendelkező üzletnek ad otthont (élelmiszerbolt, drogéria, gyógyszertár, posta, könyvesbolt, kisállat-eledel és -felszerelés, ruházat, irodaszer, lakberendezés, fodrászat, játszóház, fitnessterem, virágbolt), a környék lakói itt intézik napi bevásárlásaikat, ide szervezik szabadidős programjaik egy részét. A létesítmény egyfajta közösségi térként is funkcionál. Ezen szolgáltatásoknak nincsen jelenleg más alternatívája. A közelben nagyobb élelmiszerbolt illetve a felsorolt szolgáltatásokat nyújtó egységek nincsenek, vagyis a Récsei Center bezárása jelentősen megnehezítené nem csak az itt lakók mindennapi életét. Ezen kívül ingatlanjaink is veszítenének értékükből, mivel egy ilyen komplex létesítmény nagy vonzerőt jelent, részben erre épült rá néhány éve a két szomszédos lakópark.

Mindezek fényében az alábbiakat kérjük Önöktől:

1. korrekt, részletes tájékoztatást a Récsei Center tervezett átalakításáról és annak ütemezéséről
  2. érdekegyeztetést nyilvános lakossági fórum keretében az itt lakók szempontjainak megismerése és figyelembe vétele érdekében.

Budapest, 2019.január 17.

Köszönettel,