Petíció a jobb oktatásért

A Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium tanári karának többsége (háromnegyede) Petíciót indít el, és hívja más iskolák tanárait is, hogy csatlakozzanak a Petícióhoz.Mindannyian látjuk, és nap mint nap tapasztaljuk, hogy a magyar közoktatásban sürgős változásokra van szükség, mert mélyponton van az oktatásügy, amelynek meghatározó problémája a pedagógusok fizetése.

Fontos, hogy széles körű, mindenre kiterjedő, pártpolitikától független párbeszéd lehetőségét teremtsük meg, hogy az égető gondokról, a tananyagról, tanárhiányról, bérproblémákról, a társadalomtól kapott kritikákról, a megbecsültség kérdéséről hatékonyan tudjunk értekezni és a változásokat megteremteni.Kifejezzük szolidaritásunkat a különféle megmozdulásokban résztvevő és részt nem vevő pedagógustársainkkal. Ezzel együtt úgy látjuk, hogy érdemi egyeztetést már csak a választások után felálló, új kormánnyal lehet kezdeni. Kérjük és elvárjuk az új kabinet cselekvő hozzáállását a fenti problémák megoldása érdekében, és amennyiben ez nem valósul meg, készek vagyunk részt venni a különböző tiltakozó akciókban.  

Bízunk benne, hogy a változás igényét szem előtt tartva a tanárokban megmarad a lelkesedés, és a választásokat követően kialakulhat a párbeszéd valamennyi érintett fél között, hogy konszenzussal (de ha kell, kieszközölt érdekérvényesítéssel) javuljon a pedagógusok társadalmi elfogadottsága, javuljanak munkakörülményeik, hogy a kor követelményeinek, kihívásainak meg tudjanak felelni.

Büszkék vagyunk arra, hogy oktató-nevelő munkát végezhetünk, hogy tanárok vagyunk, hogy a szülők ránk bízzák gyermekeik jövőjének alakítását. Ezzel a felelősséggel akkor tudnánk a legjobban élni, ha a feladat súlyának megfelelő erkölcsi és anyagi megbecsülésben részesítenének bennünket.A mindenkori kormánytól kérjük, hogy tisztelettel kezelje az oktatás kérdését, és becsülje meg a pedagógusokat!

Budapest, 2022.02.28.

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Schulek Dávid petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGYFizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...