Pasaréti Szabó Lőrinc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium tanulóinak szülei által írta petíciója

Tisztelt Tankerület Vezető Asszony, tisztelt Hajnissné Anda Éva!  

 

Gyermekeink a Pasaréti Szabó Lőrinc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium tanulói. Tudomásunkra jutott, hogy gyermekeink tanárait elbocsátással fenyegették meg.   Döbbenten állunk a tények elött, és hangsúlyozni kívánjuk, hogy a szóban forgó pedagógusok kiemelkedően színvonalasan és lelkiismeretesen végzik munkájukat, és elvesztésük visszafordíthatatlan károkat okozna az iskolának.

Önök azzal érvelnek, hogy pár órás munkabeszüntetéssel sérül a gyerekek tanuláshoz való joga és ezért a tanárokat elbocsátással kell büntetni. Mi úgy látjuk, hogy a nem megfelelő munkakörülmények, a túlterheltség  és alacsony bérezés tömeges pályaelhagyáshoz vezet és az így kialakuló tanárhiány lesz a tanuláshoz való joguk sérülésének FŐ oka.   

Ezen kívül szeretnénk afelől tájékozódni, hogy a TANÁRHIÁNY miatt kialakult tömeges óraelmaradásokat számon tartják-e központilag és az egyes tanulók esetében az érettséginél majd figyelmebe veszik-e, vagy azt várják-e el, hogy a szülők drága magánórákkal pótolják az elmaradt órákat, ráadásul azt a gyerekek a napi 8-9 tanóra után tegyék.   

Összegezve, az iskola tanárainak elbocsátása nem csak morális károkat okozna, hanem a gyerekek továbbtanulásánál behozhatatlan hátrányt is.   Ezért nyomatékosan kérjük, hogy próbáljanak mindhárom fél (tanuló-tanár-tankerület) számára SÜRGŐSEN előnyös megoldást keresni!  

 

Tisztelettel,  


Pasaréti Szabó Lőrinc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium - szülők    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Pasaréti Szabó Lőrinc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium - szülők petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...