Összefogást a magyar vitorlázásért!

Vitorlázó sporttársak!

A koronavírus járvány miatt kialakult egészségügyi veszélyhelyzet nem hagyta érintetlenül a vitorlás sportot. Versenyzés helyett a partra szorultunk: hajóink a kikötőkben vesztegelnek, csapataink nem tudnak közösen készülni, versenyt tartani tilos. Klubjaink a túlélésért küzdenek, mivel a bizonytalan helyzetre tekintettel sokan kivárnak az éves tagdíjak befizetésével és a versenyengedélyek kiváltásával.  

Sporttársak! Ez most az összefogás ideje, mutassuk meg a hazai nagyhajós vitorlázó közösség valódi erejét. Bár a partra szorultunk, ne hagyjuk magára szeretett sportágunkat!

Tudnotok kell, hogy a klubok és a szövetség munkatársai is megfeszített erővel küzdenek azért, a sportág működőképessége fennmaradjon és a veszélyhelyzet feloldását követően azonnal beinduljon a vitorlás élet a vizeken. A Magyar Vitorlás Szövetség a tagszervezetekkel, hajóosztályokkal közösen dolgozik egy eltolt versenyszezon megszervezésén, a versenyrendszer működőképességének fenntartásán. Teszi mindezt azért, hogy Mi újra vitorlázni, versenyezni tudjunk, amint ezt a körülmények lehetővé teszik. 

Nélkülünk azonban ez a küzdelem mit sem ér. Mutassunk példát abban, hogy tevékenyen hozzájárulunk ehhez munkához azzal, hogy befizetjük a tagdíjakat, és kiváltjuk a versenyengedélyeket! Akkor is, ha most még nem szállhatunk vízre. Akkor is, ha most még nincs verseny. Ez kell ugyanis ahhoz, hogy amikor minden visszatér a rendes kerékvágásba, legyen, aki megszervezi a versenyeket és működteti a versenyrendszert.

Erről most kell gondoskodnunk! 

Mutassunk példát abban is, hogy segítünk egymásnak. A veszélyhelyzet miatt elmaradt versenyeinkre szánt költségeket vagy a nevezési díjak egy részét fordítsuk a vitorlázók, a hajóegységek és az osztályok megsegítésére. Azokéra, akik a járvány okozta gazdasági hanyatlás vagy egészségi okok miatt most a létükért küzdenek. Támogassuk önkéntes felajánlásainkkal vagy akár adónk egy százalékával a nehéz helyzetbe kerülő társainkat!

Sporttársak! Mi vagyunk a hazai vitorlázás legnagyobb háttere, mi vagyunk, akik ezt a sportágat működtetjük. Számítunk Rátok is, nem majd, nem holnap, hanem most!

Balatonfüred, 2020. április 15.

Kurucz Sándor (elnök, Nagyhajós Bizottság), Cittel Lajos (tag, Nagyhajós Bizottság), Szeremley László (tag, Nagyhajós Bizottság), Keller András (tag, Nagyhajós Bizottság), Petrányi Zoltán (tag, Nagyhajós Bizottság), Dr. Bodnár Imre (HCC), Herkó Dezső (70-es cirkáló), Böjte Richard (Nau 330), Czap Zoltán (11mOD), Csoltó Ákos (Melges 24), Farkas János (50-es cirkáló), Fináczy György (Partiszél), Hercsel Erik (J24), Kola Dániel (Regina), Lehoczky Ádám, Fabriczki András (33-as), Mészáros Gábor (Európa 30), Náray Vilmos (Dragon), Öveges Dávid (Sudár Sport), Pál Gaszton (Sudár Regatta), Siklósi Máté (Optimist), Temesfői Zénó (Nau370Run), Weisz János (Dolfin), Wonke Péter (ÖC)


Kurucz Sándor (Nagyhajós Bizottság)    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Kurucz Sándor (Nagyhajós Bizottság) petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...