Összefogás Selma Holgersson metál énekesnőért!

Mint ismeretes 2016-tól Norvégiában a nők számára is kötelező lett a sorkatonai szolgálat. Ez az új törvény nem kímélte a 21 éves Selma Holgersson szóló metál énekesnőt sem akinek e miatt le kellett mondania 2016-os  turnéit!

Az alábbi felvételen Selma Holgersson látható amint az első nők számára rendezett nyilvános sorozáson részt vesz 2016 április 3-án.
A férfiakhoz hasonlóan őt is kopaszta nyírták:

Petícióm célja, hogy a zenész és rajongói társadalom összefogjon és kezdeményezze Selma Holgersson leszerelését, és, hogy ne kényszerítsenek senkit se a művész világából arra, hogy akarata ellenére fegyvert fogjon.
Bár a felvételen láthatóan élvezi a hajnyírást, de biztos információból tudom, hogy megviselték a történtek.
(A felvételt Egres Béla facebook oldalán találtam- ebből értesültem a történtekről)

Petícióm másik célja, hogy ideheza a Magyar kormány végérvényesen vegye le a sorkatonai szolgálat újboli bevezetését a napirendről! Bár tagadják ez irányú türekvésüket, az elmúlt években többször is előkerült ez a javaslat melyről a netes médiumok rendre beszámoltak. Ennek az elképzelésnek az egyik támogatója és szószólója a pécsi Egres Béla, aki részt vett a 2011. évi CXXVIII.  katasztrófavédelmi törvény kidolgozásában, mely lényegében már le is fektette a sorkatonai szolgálat alapjait, és Norvégiához hasonlóan a nőkre is kiterjesztené a kötelező katonai szolgálatot (VI. fejezet 26. pont).
Norvégiában még évekkel ezelőtt a pécsi Egres Béla vezette JGE egyik társszervezete kezdeményezte, hogy a sorkatonai szolgálatot terjesszék ki a nőkre is. Ennek eredménye Selma Holgersson besorozása és kopszra nyírása!

Aláírás gyűjtésünk célja, hogy elérjük a Norvég Kormánynál Selma Holgersson leszerelését!
Aláírás gyűjtésünk célja, hogy elérjük, hogy a Magyar Alkotmány tiltsa meg a sorkatonai szolgálat újbóli bevezetését!
Aláírás gyűjtésünk célja, hogy elérjük Egres Béla és egyesülete törvény erejű betiltását!

Támogassák aláírásukkal kezdeményezésünket!

Várady Napsugár - metál rajongó