Összefogás a Magyar Rádió 6-os Stúdiójának megmentéséért

A Magyar Rádió 2023. december 1-jén lenne 98 éves. A világ első stúdiópalotája a rádióban épült fel. Az első stúdiók 1928-ra készültek el a Bródy Sándor utca 5-7. (akkoriban Sándor utca 7.) számú ingatlan udvarán. A Magyar Rádió működése a Bródy Sándor utca 5-7. szám alatt a 2010-es évektől fokozatosan megszűnt. Több elképzelés, terv, született és leendő tulajdonos jelet meg a rádió épületeinek hasznosítására. A jelentkezők közül a nyertes, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem lett.

A Civilek a Palotanegyedért Egyesület felvállalta a rádió legendás 6-os Stúdióépületének megmentését. Az építése 1932-ben kezdődött, az átadásra 1936-ban került sor. A kiváló akusztikai hangzással elkészült stúdió működése során falai között világhírű karmesterek, zenekarok léptek fel. Felbecsülhetetlen értékű felvételek őrzik történeti értékét.

A 6-os Stúdió technikai felszereltsége a szakértői vélemények alapján megfelel a XXI. századi feltételeknek, ezért a Civilek a Palotanegyedért Egyesület arra kéri a kerület lakosait és minden polgárt, akihez ez a petíció eljut, támogassa a 6-os Stúdió fennmaradását az egyetem keretein belül, mert számos lehetőséget adhat a hallgatók képzésében, és korábbi funkciói is működhetnek, az utókor számára pedig megmarad a Magyar Rádió egy ikonikus épülete.

letöltés_logo.jpg


Civilek a Palotanegyedért Egyesület    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Aláírásommal elfogadom, hogy Civilek a Palotanegyedért Egyesület láthatja az általam ezen az űrlapon megadott összes információt.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.


Hozzájárulok ahhoz, hogy az ezen űrlapon megadott adatokat a következő célokból feldolgozzák:
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...