Nyílt levél Pokorni Zoltánnak

turul.jpeg

Tisztelt Polgármester Úr!

Alulírottak azzal a kéréssel fordulunk Önhöz, hogy bontassa le a XII. kerület területén, az Istenhegyi út és a Böszörményi út találkozásánál 2005 őszén, engedély nélkül felállított, úgynevezett „turulszobrot" hivatalos nevén a II. világháború katonai és polgári áldozatainak emlékművét.

A szobor mélyen sérti a Magyarországról elhurcolt és meggyilkolt magyar zsidókat, a budapesti Maros utcai kórházban, a Városmajor utcában és az Alma utcai idősotthonban Kun páter és nyilas társai által legyilkolt védtelen betegek, orvosok, ápolók, öregek, 328 ember emlékét. Ők és a bestiálisan megkínzott, Dunába lőtt áldozatok a mi nagyszüleink, szüleink, rokonaink voltak. Emléküket nem őrizheti egy olyan szobor, amely az akkori nyilas uralom politikai vezérmotívuma volt.

Ön a Maros utcai rendelőintézetben 2020 január 13-án részt vett és könnyek között mondott beszédet a meggyilkoltak emlékére. Senki sem felelős a felmenői tetteiért, de Ön ott XII. kerületi polgármesterként kijelentette: " Amikor én lettem ennek a kerületnek a polgármestere, alkalmat adott arra, hogy ha nem is jóvátegyek - hiszen jóvá tenni nem lehet - hanem rendbetegyek néhány dolgot a kerület vezetőjeként, akinek feladata, hogy szimbolikus dolgokban is rendet tegyen. Fontos, hogy áttekintsük a II. világháborús emlékmű ügyét, hiszen a turul szimbólum valóban megosztó"

Mindezek után arra kérjük, ne csak a gyilkosok nevét távolítsák el, az nem elég, hanem az engedély nélkül felállított szobrot is, és közösen dolgozzunk azon, hogy a múlt nyilas, hungarista, antiszemita politikájának ne legyen tere napjainkban

Mi, a holokauszt áldozatainak és túlélőinek utódai, úgy gondoljuk, itt az ideje a szobor lebontásának. Mutassunk példát minden tisztességes magyar embernek.

A holokauszt áldozatainak és túlélőinek utódai Facebook csoport nevében:

Hátszegi Gáborné

Ezt a petíciót 2020, január 22.én tettük közzé. Miután tudomásunkra jutott, hogy a XII.kerületben engedély nélkül felállított turul a szobron, többek között szerepel Pokorni József  nyilas gyilkos neve.
 Pokorni Zoltán XII.kerületi polgármester, a gyilkos unokája a maros utcai kórházban ígéretet tett, hogy rendbe teszi a megosztó szobor körül kialakult helyzetet, amit csak részben tartott be.
A turul védőszárnyai alatt, büntetlenül zsidózhatnak a nyilasok utódai!
Orbán Viktor miniszterelnök, zéró toleranciát hirdetett itthon és külföldön is az antiszemitizmus ellen! Gulyás Gergely a miniszterelnökség kabinet főnöke kijelentette, hogy Magyarországon megvédik a zsidó állampolgárokat. Ezek szerint védelemre szorulunk?
A 444 kör
tényfeltáró filmet készített az 1944-es nyilas vérengzésekről GYILKOSOK EMLÉKMŰVE címen. Ez nyomatékosítja a mi petíciónkat.
Így felkérünk minden tisztességes embert, csatlakozzon aláírásával hozzánk!
 

 

 

 

 

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Hermann Zsuzsa petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...