Nyílt levél a döntéshozókhoz! - Köszönöm a Probstner János

Édesapám megbizásából, teszem közzé a hozzám eljuttatott köszönetét mindenki felé, akik az Nemzetközi Kerámia Studió védelmében az interneten megjelentetett peticióhoz csatlakozott. A peticiót nem az NKS kezdeményezte és rakta fel, hanem valaki közületek. Támogatásotoknál szebb elismerést egy élet munkájáért nem kaphatott volna ezekben a nehéz idökben.

"Mindazoknak, akit illett!

Bár függetlenségünk jelenleg elveszett, de gyüjteményünk a széleskörü figyelemnek is köszönve védettnek tünik. Ez reményt ad arra is, hogy egy megujjuló, megnyugodott társadalmi környezetben a tevékenységünk az eddig megismert formában folytatódhat, és akkor én is segiteni fogom minden tapasztalatommal. Meg kell értenetek, most fel kellett állnom, hogy hitelesítsem mindazt, amit eddig tettünk.

Köszönet minden tisztelt kollegának, barátaimnak, a müvészetet szolgáló és becsülő polgárainak hazánknak és a világnak, akik felemelték szavukat a NKS függetlenségének, létének és gyüjteményének megőrzése mellett. Köszönöm a müvészeknek, köztük számos világhires művésznek, egyetemek professzorainak, diákoknak, gyüjtőknek, íroknak, fiataloknak és öregeknek és mindazoknak, akik számára létünk és munkánk fontosnak itéltetett. Köszönöm munkatársaim és a magam nevében a kiállásotokat mellettünk.

Bizva remélem, hogy az eddigi 38 éves tevékenységünk, amely szakmai területünkön a magyar és az egyetemes müvészet, a kultúra értékeinek el - és megismertetését is szolgálta, nem csak számotokra hanem a jövő nemzedéke számára is folytatódik.

Probstner János a Nemzetközi Kerámia Stúdió
alapítója és 1973.09.01-2011.11.30 között igazgatója