Nyílt levél a BAHART kikötőinek megmentéséért

Nyílt levél a BAHART kikötőinek megmentéséért

A balatoni kikötők eladásáról rendelkező tervet május 6-án elfogadta a BAHART közgyűlése, hiába tiltakoztak sokan ellene. A polgármesterek egyike se szavazott igennel a tervre, azonban ők kisebbségben vannak a közgyűlésben. Az Országgyűlés képviselőinek lehetősége van a kikötők eladásának megakadályozására. Az alábbi nyílt levélben erre kérjük őket. A levelet minden képviselőnek elküldjük majd emailben.

A rendkívüli helyzet miatt gyűjtjük elektronikusan az aláírásokat itt. A nyílt levélbe (ABC sorrendben) a név és a településnév kerül. Az aláírásokat két hétig gyűjtjük, május 22. 12 óráig.

Kérjük, segítse a balatoni kikötők megmentését, írja alá a petíciót!

" Nyílt levél a Magyar Országgyűlés képviselőinek

Tisztelt Képviselő Asszony, Képviselő Úr!

A balatoni kikötők túlnyomó többsége ma még köztulajdon. Ne engedje a balatoni kikötők eladását!

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) többségi tulajdonosa a magyar állam. A részvénytársaságban a magyar állam képviselője, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) tervet készített négy hajókikötő és az összes BAHART vitorláskikötő eladására, hogy legyen pénz a hajózás fejlesztésére. Mivel az MTÜ a részvények többségének tulajdonosa, ezért a közgyűléssel már el is fogadtatta a tervét, a többi tulajdonos, a Balaton parti önkormányzatok tiltakozása ellenére. A terv készítése során a polgármestereknek még csak lehetőséget sem adtak arra, hogy a balatoniak véleményét elmondják.

Milyen fejlesztés az, amit egy nyereséges cég vagyontárgyai nagy részének eladásával kezdenek? Tényleg szükség van erre a pénzre bármiféle fejlesztéshez? Az MTÜ nem vette figyelembe, hogy a magyar kormány (a költségvetés) már több éve határozatban biztosított jelentős összeget a balatoni hajózás fejlesztésére. Kezdjék a munkát ennek a forrásnak a felhasználásával!

Tisztelt Képviselő Asszony, Képviselő Úr! Alulírott jó szándékú balatoni és nem balatoni polgárok kérjük, hogy élve képviselő jogaival, ne engedje a balatoni kikötők eladását.

Maradjanak a száz évnél is régebb óta épülő és szépülő balatoni kikötők a köz tulajdonában!

Csopak, 2020. május 22.   Aláírók   Név, település "


Dr. Hajósy Adrienne - Nők a Balatonért Egyesület    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével