Nem ide BaBri - Szepezd

  A szepezdi lakosok javaslata: 

A Balatoni Bringakörút Ne vegyen el területet a strandokból, Ne szorítsa ki a partról Szepezd jelenleg egyetlen sétányát, amit annyian szeretünk, Ne teremtsen veszélyt a strandi forgalomra!

A bringakörút Ne a parti erdő kárára létesüljön, ezt a rövid, érintetlen partszakaszt, őrizzük meg, hagyják meg a helyet sétánynak, készüljön egy kanyargós sétány a gyalogosok számára, ami fakivágások és aszfalt nélkül megvalósítható!

A bringakörút maradjon a dombon, festői környezetben, jó levegőn, ahova már szolgáltatások települtek és a Zánka felőli panorámás, lankás úton vezessék fel a dombra legkésőbb Szepezd és Zánka határán!

Kérjük a Kormánybiztos urat valamint Szepezd és Zánka polgármestereit, hogy bringakörutat a kívánságaink szerint valósítsák meg!

Az általunk javasolt megoldás olcsó, gyorsan kivitelezhető és természetbarát.

Kérjük állítsák le a természetromboló terveket úgy a vasút alatti parton, mint a Halász utca végében lévő kis erdőben!

-----------------------------------------------------------------------------

A petíció úgy is aláírható, hogy csak a petíció kezelője és majd a Kormánybiztos látja. Az adatokat csak a petíció céljára szabad felhasználni. Küldhetnek mailt is a petíció kezelőjének, ami továbbításra kerül.

-----------------------------------------------------------------------------

Amiért a petíció létrejött:
Ha a bicikliút bejönne a strand elé, akkor az elképesztő problémákat fog okozni, a strand megközelítése balesetveszélyessé válik. Ettől nemcsak a helyieket és az itt nyaralókat kell megvédeni, hanem a bicikliutat használókat is.
Az amúgy is keskeny szepezdi strandok mérete csökken.
Ha a beruházás bicikli útról szól akkor az nem sétány. A bringások nem feltétlenül örülnek ha tele lenne gyalogosokkal is. Vagy a gyalogosok fogják zavarni a kerékpárosokat, vagy a krékpárosok veszélyeztetni a gyalogosokat.
A bringaút sétányon való továbbvezetése a parkban is a sétány mint olyan megszűnéséhez vezetne. Gyakorlatilag nem maradna Szepezdnek olyan partmenti része, ahol sétálni lehetne. Alapjaiban és véglegesen megváltoztatnà a szepezdi part hangulatát.
A parti erdő elpusztítása, a strand megkisebbítése, a Konyhakert teraszának bontása, a bringások beterelése a strand elé, az emberek közé vezetve, és a park meglévő sétányára balesetveszélyes és tönkre teszi a partot. Keskeny a terület.
Egy-egy uniós fejlesztés okozhat érdeksérelmet néhány lakos, nyaraló tekintetében, akiket közvetlenül érint, azonban a petíció arra próbálja felhívni a figyelmet, hogy ez a fejlesztés az általunk megismert formában SENKINEK nem lesz jó.
Abban bízunk, hogy végül olyan megoldás kerül megvalósításra, ami mind a biciklisek, mind a strandra igyekvők illetve a parton sétálók számára megnyugtatóan biztonságos lesz.

 

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Szepezd Barátai petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )