Ne vegyék el a segélyeket, ne tegyék a szegényt még szegényebbé!!

Mélységesen felháborító és elfogadhatatlan, tolerálhatatlan, hogy a kormány 2011 év vége után elveszi azt a picike 28500 Ft-ot is a munkanélküli rászorulóktól, amennyiben ez évben nem dolgozott min. 30 munkanapot!!!

Ehhez nincs joguk!!!

Ezzel a szegényt teszik még szegényebbé és taszítják még kilátástalanabb helyzetbe, eltiporva ezzel emberi jogait és a kijáró minimális tiszteletet, elveszik, megtagadják a szegény, szerencsétlen rászorulóktól az alapvető emberiességet is!!!

Példának okáért íme egyetlen kétségbeesett panaszlevél egy fórumról:

"Tisztelt Illetékes!
A következő a helyzet, amiből nem tudok mozdulni:
Immár sajnos 6 éve vagyok munkanélküli, mivel a munkahelyem megszűnt (logisztikus voltam külföldi cégnél, nagyon szerettem). Rögtön nekikezdtem az álláskeresésnek, épp akkor lett egy örökösödési perem, nagyon kellett volna a pénz, de nem lett, ezért a bátyámnak el kellett adnia a kis vidéki parasztházát, aminek az ára el is ment a per miatt, utána meg olyan átok jött ránk és azóta is tart, amit senkinek nem kívánok: a bátyám skizofrén lett, minden nap, egész álló nap torka szakadtjából ordibál valakivel, aki nincs is ott, félünk tőle, pihenni nem lehet tőle, pénzünk meg nincs beadni valahová, az állami elmegyógyintézetet érthetetlen módon bezárták (ilyesmi is mégis kinek jut az eszébe), és persze senki nem hajlandó tenni sem semmit, mert nem tudunk zsebbe pénzt adni... 3 éven át küldözgettem az önéletrajzomat mindenhová, még oda is, ahol nem volt meghírdetett állás, e-maileket is u.így irogattam mindenfelé, de a világon sehová nem vettek fel jó és kítűnő végzettségeim ellenére (érettségi, irodavezetői, szoftverüzemeltetői, angol, tudok gépelni stb ...), pedig rendes fehér emeber vagyok. Az összes hely közül talán 5-re, ha behívtak interjúra, de oda is mást vettek végül fel úgy, hogy a sok önéletrajz közül kihúztak egyet s kinek volt szerencséje, annak lett munkája, mindenhová nagyon sok volt a jelentkező már akkor, pedig akkor még nem is volt a gazdasági válság. Ez után lebetegedtem, egy évig felkelni se bírtam az ágyból a csípőm miatt, amellyel azóta is szenvedek, kínlódok, hiába kaptam injekciókat, kezeléseket, nem bírok cipelni se, se itthon segíteni idős nyugdíjas édesanyámnak, mert bármilyen terhelésre még jobban fáj, majd széptreped. Erre egy évre, miközben még ez a nyavalyám is tart, elkezdett fájni a hasam, a gyomrom, mindenféle gond van vele, nem részletezem, minden nap szenvedek ezzel is nem is kicsit, ezzel egyidejűleg jött még sok minden más is, pl. naponta hámlik fel az arcomon a bőr lemezesen, nem tudok vele mit kezdeni, megkeményedik és feljön, 32 éves létemre évek óta iszonyatos hőhullámaim és emiatt minden napos rosszulléteim vannak minden előjel nélkül naponta többször, ilyenkor rögtön le kell feküdnöm, borzalmasan hullik a hajam és még folytathatnám a felsorolást... Sajnos hiába járok már két éve folyamatosan orvosokhoz, senki nem segít, igazából nem foglalkoznak az emberrel (teljes mértékben felháborító, ami az egészségügyben is folyik, tudnék mesélni sok megbotránkoztató dolgot)!! Rengeteget zokogok... Most ez az értlemtlen, hülye törvény meg, hogy köv. év elejétől elveszik még ez a kis 28500 Ft-ot is, amikor ez is rettentően kevés, még kilátástalanabbá teszi a helyzetünket, mivel apám már nem él, édesanyám már nagyon rég nyugdíjas és nagyon-nagyon keveset kap, a skizo és őrületbe kergető bátyám meg teljesen le van százalékolva, az ő pénze elmegy a gyógyszerekre, mert neki is vannak más bajai is, a számlákra alig elég, amink van! Egészségesen sem kellettem sehová, nem hogy most, amikor egy csomó bajom van, és a munkaügyiben sem tudnak semmilyen munkát se ajánalni soha. Ha valahol valamilyen csoda folytán kapnék is állást, egy hét nem telne bele, kitennének, hiszen minden nap rosszul vagyok - kinek kell ilyen munkaerő!? Pedig nagyon jól tudtam mindig is dolgozni, hatékonyan, intenzíven, mert maximalista vagyok, de így minden hiába. Önhibámon kívül kerültem olyan helyzetbe, amiből nincs kiút, egyik rossz jön rakásra a másik után! Évekig kerestem munkát, nem kaptam, aztán beteg lettem, most már még több a megszűnt munkahely és a munka nélkül maradt ember, betegen így kinek is kellenék, amikor másnak sincs állás... Ezt a törvényt mégis hogyan gondolják!?! Mindenkitől elvenni azt a kicsit is, és beletaszítani valami még rosszabba - ki hallott már ilyet!?! Aki ilyet képes kigondolni, annak fogalma sincs arról, milyen egyik napról a másikra élni, milyen nélkülözni, pénztelennek lenni!!! Nem tehet róla az ember, nem tud mit csinálni, mert nem dolgozni nem akar, hanem vagy nem tud, mert beteg lett, vagy nem kap munkát, hiába erőlködik... Komolyan nem érthető, hogy miféle agyament módon gondolkodnak ezek!?! Nem hogy segítenének azon, aki tényleg rászorul, aki beteg, aki önhibáján kívül pénztelen, neeeeem, még lejebb nyomják. Azt mondják, menj dolgozni - jó, de akkor munkahelyet is adjanak előbb ennek a rengeteg embernek, betöltetlen állásokat mutassanak fel, s csak utána dobálózzanak ilyenekkel!!! Nem jókedvemben szűkölködök ugyanis, vagy azért, mert jól esne, hanem mert nincs más! Az a röhej, hogy közmunka sincs annak se, aki bírná csinálni, mert annyi a munkanélküli (egy ideje már csak három havonta kell megjelennem a munkaügyiben, kizárólag azért, hogy az újabb dátumot beírják, a világon semmi másért, de azon az egy napon is borzalmas hosszú a sor, be vagyunk hívva 250-300-an azon az egy délelőttre, és ez csak egy nap, és minden nap ilyen náluk...), de miért nem bírják ezt felfogni!?! Tiszta szemétség az egész, totál direkt kiszúrás az emberekkel!!! Ha még eddig valahogy be tudta fizetni a számlákat, megvette a kaját, a gyógyszert és semmi többet, ezután már ezt se tudja megtenni, vagy éhezik, vagy megfagy a télen, és még betegebb lesz..., ők meg flancolnak, mert megtehetik a havi többszázezres vagy milliós fizetésükből, aki meg igazán megérdemelné, annak meg nincs, csak nyomorog! Hát milyen világ már ez!?! Most akkor mégis mi lesz, ha vége lesz ennek az évnek??? A szegény emeber legyen még szegényebb, forduljon is fel, akkor már nincs rá gond, talán azért is bánnak így a betegekkel az egészségügyben?!? Mire megy ki ez az egész mégis??? Direkt azt akarják, hogy az emberek kinyírják magukat vagy a családjukat (mennyi ilyet hallani már most is, mert nem látnak az emberek kiutat), annál kevesebbre van gondja utána az államnak??? A házunk omladozik, az alap málik, a falak repedeznek szét, a plafon szakadozik le, nem tudunk rá költeni semmit, soha nem is tudtunk, mert nem volt rá, sorra romolnak el a berendezések, habár extráink sosem voltak, de a minimálisat se tudjuk se javíttatni, se cserélni. És a számlákat sem fogjuk tudni fizetni, ha ezt a pénzt is elveszik, vagy megfagyunk a télen, vagy enni nem fogunk tudni és éhen halunk, vagy beledöglünk, mert nem lesz miből megvenni a gyógyszereket sem!!! Miért akarják még nagyobb nyomorba dönteni a már így is kilátástalanságban élőket??? És majd csodálkoznak, amikor ez után még több lesz a bűnözés, a betörés, a lopás, a rablás, mert kitaszították a szerencsétlen szegény embert, s valahogyan meg kell majd élnie... Miért csak a gazdagok számítanak embernek??? Miért csak nekik van joguk mindenhez, s még gazdagabbak leszenk, miközben a másik meg nyomorog??? A szerencsétleneken, az ilyen helyzetben lévőkön, mint én, vajon ki (akar) és mi, és hogyan segít??? Vagy lehúzhatjuk magunkat?!? Erre várom nagyon a választ!!!"

A levél és történet írója minden bizonnyal nem egyedül van ebben a borzalmas, kétségbeejtő helyzetben, aki önhibáján kívül került bele, hanem még rengetegen! És ez a kormány (nem ilyenek voltak, mi lett velük), ez a törvény teljes mértékben sárba tiporja az ilyen szegény, lehetetlen helyzetbe került emberek állampolgári jogait és utolsó reményüket is!!!

Kőkeményen ki kell állnunk ezért ezen törvény visszavonása, eltörlése mellett, s minden emberi érzésű honfitársunknak, akár szegény, akár gazdag, mert holnap bárki kerülhet hasonló helyzetbe, és ez az egész nem szabad, hogy megengedett és eltűrt legyen ebben az országban!!!

Kérünk ezért, írd alá, nem kerül semmibe, és terjeszd ismerőseid, rokonaid, barátaid, munkatársaid, szomszédaid között, kérd meg őket, írják alá ők is, hogy minél több aláírást sikerüljön gyűjteni, hogy az ember ember maradhasson ebben az országban, s ne fosszák meg minden joguktól és reményüktől az állampolgárokat, hogy ne tehessék meg az ilyen aljas dolgokat velünk!!!