Mondjunk nemet a kikényszerített hálapénzre!

Kedves Kollégák!

A magyar egészségügy rendszerszintű változásait mi, az egészségügyben dolgozók is előmozdíthatjuk. Ha mindent nem is oldhatunk meg, változtathatunk a rossz gyakorlatokon és tehetünk néhány, egyenlőtlenséget okozó tényező ellen.

Ilyen a PARASZOLVENCIA, illetve a HÁLAPÉNZ.

Nap mint nap szembesülünk a problémával, látjuk, hogy milyen komolyan torzítja az ellátáshoz való hozzáférést és milyen károsan hat az orvos-beteg kapcsolatokra. Viszont tehetünk ellene. Összefoghatunk egyként és elkezdhetjük a társaságunkat belülről kifehéríteni.

A paraszolvencia talán legsúlyosabb formája, mikor az orvosok csak fizetés ellenében hajlandóak elvégezni egy egyébként államilag finanszírozott ellátást. A “kikényszerített hálapénznek” a lehető leghamarabb el kell tűnnie a magyar egészségügyből és ebben óriási szerepünk van nekünk, orvosoknak és egészségügyi dolgozóknak.

Vegyük rá a Magyar Orvosi Kamarát, tegyen lépéseket annak érdekében, hogy a kikényszerített hálapénz eltűnjön a magyar egészségügyből. Minden olyan orvos nevét hozzák nyilvánosságra és tegyék közzé egy éven keresztül, akit a MOK Etikai Bizottságai közül bármelyik jogerősen elmarasztalt kikényszerített paraszolvencia miatt. Amennyiben ennek jogi feltételei nem adottak, úgy tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy ez megtörténhessen.

Az aláírásunkkal megmutathatjuk, hogy mi, az orvosi kamara tagjai, hajlandóak vagyunk megtisztítani a gyógyító szakmát és kivetjük magunk közül az orvosi hivatás alapértékeit megbecstelenítő kollégákat.

Kérlek benneteket, hogy támogassátok a petíciót!

Kérem, hogy csak MOK-tagok írják alá!

 

dr. Drajkó Zsombor

orvos-fogorvos  

Petíció aláírása

Töltse ki az alábbi űrlapot a dr. Drajkó Zsombor által létrehozott petíció aláírásához. A petíció írója az összes megadott adatot látni fogja.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Facebook