Minden gyereknek joga van sportolni!

Minden gyermeknek joga van sportolni!

Lassan fél éve nem járhatnak délutáni külön sportokra, edzésekre a gyerekek a koronavírus korlátozások következtében.
 Nem csak a leigazolt, versenyszerűen sportoló gyerekeknek jár a sportolás   nyújtotta egészség, öröm, minden gyereknek joga van sportolni! Joga van ahhoz hogy testi- lelki egészsége megmaradjon, fejlődjön.
Nagyon fontos a vírus elleni védekezés, de az edzések, délutáni sportok elmaradása ilyen hosszú ideig sok negatív hatással jár, holott mindannyian tudjuk, hogy az egészséges életmód - a rendszeres, elegendő mozgás - kulcs az immunrendszer megfelelő működéséhez, a betegségek legyőzéséhez.
Gyermekek esetében ez kiemelten fontos, mert fejlődésben, növésben lévő szervezetüknek nem csak jelenét, de jövőjét is meghatározzuk ezzel. Sok ezer kisgyerek esik el így a mindennapi mozgás egészségre és mentális jólétre gyakorolt előnyeitől, és esetlegesen visszafordithatatlan hátrányokat szenved.

A Centre of Sports and Human Rights 2020-as publikációja szerint a sport hiánya növeli a gyerekek körében a magányosság, félelem, elhagyatottság érzését, továbbá a depressziót és az öngyilkosságot. Ha nem lesz mielőbbi változás, mindez több millió gyereket fog hamarosan érinteni.

Tudjuk, hogy gyermekekre kevéssé veszélyes a jelenlegi koronavírus, viszont a sportolás tiltása beláthatatlan testi és mentális következményekkel jár.

Kérjük ezért, hogy ne veszélyeztessék tovább gyermekeink  testi, lelki egészségét, engedélyezzék mindennemű iskolai és iskolán kívüli sportfoglalkozás folytatását, hogy aki szeretné, annak továbbra is elérhető legyen a rendszeres sport.

Az aláírással felhatalmazom Ridovics Eszter petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.