A jelenlegi budapesti metró- és HÉV-logó megtartása

A BKK 2013 novemberében pályázatot hirdetett új metró-, HÉV- és hajólogók megtervezésére, majd az utazóközönség véleményének kikérése nélkül eredményt és győztest hirdetett. Azóta sem történt meg az utazók véleményének kikérése és tájékoztatása, azonban a BKK minden bejelentés nélkül elkezdte azokat alkalmazni egy forgalmi változásra felhívó hirdetményen az elmúlt napokban:
http://www.bkk.hu/wp-content/uploads/2014/02/H8-H9_Ors-Cinkota.jpg

A BKK már a pályázat idején se tudta értelmesen megindokolni hogy mi szükség az új metró és HÉV logókra, arra hivatkoztak, hogy jelenleg számos fajta van használatban és kihelyezve, ezt szeretnék egységesíteni egy újabb X. fajta logóval, ahelyett, hogy a legutóbbi, az M2-es vonalán, és az M4-es vonalán (az elmúlt hónapokban már kihelyezett) logókat alkalmaznák:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/ba/BKV_metro_symbol.svg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/archive/f/f8/20130809093403!BKV_hev_symbol.svg

A BKK szerint nem kerül többe az új logók bevezetése, de valójában elismerik, hogy nem tudják mennyibe fog kerülni, mivel azt sem tudják pontosan hány helyen szükséges a logók cseréje.
Azonban egyszerű logikával belátható, hogy az új logók esetében minden érintett helyen szükséges a logók cseréje, a jelenleg (még) érvényben lévőt használva viszont csak ott válik szükségessé a csere, ahol még az annál régebbi verziók vannak kihelyezve.

Csatlakozzon a petícióhoz ha Ön egyetért azzal hogy a budapesti közösségi közlekedés jelen állapotában nem futja értelmetlen plusz kiadásokra és látszatintézkedésekre!

Jelen petíciónak nem célja a pályázaton nyertes Hidden Characters munkájának támadása, becsmérlése, csupán a fentebb vázolt, értelmetlen intézkedés megakadályozása célja.
A BKK fent említett állításainak forrása:
http://urbanista.blog.hu/2013/11/21/miert_nem_volt_jo_a_regi_miert_pont_most_kell_uj_mennyibe_kerult_minden_metrologos_kerdeseteket_neki