Meddig tűrjük még, hogy Debrecenben, a Kuvasz utcát összeégett tollú gólyák tetemei "díszítsék" évek óta???

animals-gda9a24b6f_1280.jpg

Tiltakozunk a hatóságok közönyös viselkedése miatt, mivel évek óta nem sikerült nekik megoldani, ezt a problémát, toldás-foldás, félmegoldások helyett valódi védelmet biztosítani a fokozottan védett gólyáinknak. ....Mennyi életet kell még beáldozni, hogy legyen pénz, legyen akarat a 20 kV-os középfeszültségű hálózat vezetékeit itt is a föld alá vezetni? Ugyanúgy, mint Gyálon, Pusztazámoron tették, ahol szintúgy a szeméttelep közelsége miatt, rengeteg gólya gyülekezik, sok a fészek a környéken, ahol a tavaszi, nyár végi vonuláskor naponta gólyák százai, ezrei fordulnak meg....,aztán égnek el, sülnek meg élve a 20kV-os szabadvezetékek oszlopain.

-2644878137284593564.jpg

Ott tartunk, hogy már nem igaz a népdalunk szövege. "Gólya gólya gilice, mitől véres a lábad, török gyerek megvágta, magyar gyerek gyógyítja"... Törökország területén átvonul Afrikába minden augusztusban kb. 500-750 ezer gólya, ebből kevesebb, mint 5000 lesz áramütés áldozata, azaz kevesebb, mint 1%-ot ér baj, miközben Magyarországon 5000-ből 1000 hullik el, ami 20%!!! Jól van ez így???

Kérlek aláirasoddal támogasd, hogy nyomást tudjunk gyakorolni a döntéshozókra a probléma megoldására!

Az aláírással felhatalmazom Tibor Venter petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.