Levelező tagozat szombati munkarendje

Címzett: Prof. Dr. habil. Kovács Levente (Óbudai Egyetem rektora)

Petíció témája: Az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kar Gazdálkodás és Menedzsment felsőoktatási képzés levelező munkarendű hallgatói kívánnak petíciót benyújtani az Óbudai Egyetem rektorának - Prof. Dr. habil Kovács Levente részére a 2022/2023. tanév II. félév levelező munkarendjének módosításáról. 
 
Tisztelt Prof. Dr. habil. Kovács Levente rektor úr!
 
Az Óbudai Egyetemen kiadott 20/2022. (X.15.) számú Rektori Utasítás 6.5.1.4. pontja-   "A karok a gyakorlatokat (laborokat) a hét második felére szerdától folyamatosan szervezzék  (szerda, csütörtök és pénteki napokon). Levelező és esti munkarendű képzéseknél a gyakorlatok időpontja szerda, csütörtök, péntek." - értelmében a levelező munkarend a korábbi szombati napok helyett hétköznapokra módosul. 
 
A Keleti Károly Gazdasági Kar gazdálkodás-menedzsment felsőoktatási levelező tagozat hallgatói nevében, a tiszteletteljes kérésünk az alábbi lenne: 
 
Kérjük, a levelező munkarend szombati napokra való módosítását. Tagozatunk szinte minden tagja hétköznapokon munkát végez, és munkavégzésének időpontja nem teszi lehetővé a hétköznapi munkarendű gyakorlatokon való részvételt. Tagozatunk hallgatói - abban ez esetben ha az utasítás ezen formájában hatályban marad - abba a helyzetbe kerülnek, hogy másik intézménybe kényszerülnek átjelentkezni és folytatni tanulmányaikat (ahol a levelező képzés szombati munkarendű).  
 
A jelenlegi gazdasági események értelmében a 20/2022. (X.15.) számú Rektori Utasításban szereplő intézkedések meghozatalának szükségességével egyetértünk, a probléma súlyosságát átérezzük, azonban jelen gazdasági események értelmében a munkahely kiemelt fontosságú, és hallgatóik a munkahelyüket, megélhetésüket a tanulmányaik elé kell, hogy helyezzék. 
Abban kérnénk a segítségét, hogy ne kelljen választás elé kerülnünk, ne kelljen mérlegre helyeznünk a tanulmányainkat és a megélhetésünket. Országunk jövőjének kiemelten fontos a képzett munkaerő, mi - a jövő közgazdászai - szeretnénk kérvényezni, hogy a munkánkat és tanulmányainkat továbbra is párhuzamosan folytatni tudjuk, amely csak a szombati munkarenddel valósulhat meg. 
 
Megértjük, hogy az  épületek fűtésének költségei nem elhanyagolhatóak, így az online oktatásra is nyitottak vagyunk, abban az esetben ha ez megoldott a szombati napokon. 
 
Válaszát, javaslatát előre is köszönjük!
 
Üdvözlettel, 
Keleti Károly Gazdasági Kar gazdálkodás-menedzsment felsőoktatási levelező tagozat hallgatói
 

Keleti Károly Gazdasági Kar gazdálkodás-menedzsment felsőoktatási levelező tagozat hallgatói    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Keleti Károly Gazdasági Kar gazdálkodás-menedzsment felsőoktatási levelező tagozat hallgatói petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGYFizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...