Legyen elérhető posta szolgáltatás!

Ismét megszünt egy posta!

Most egy újabb Székesfehérváron.

posta.jpg

Mint azt a Székesfehérvár Feketehegy-Szárazrét városrészében élők tudják, elég rossz döntést hozva, a Szamos ABC üzlethelyiségében hozták létre annak idején a városrész postáját. Történt ez akkor és úgy, hogy annak idején a Virág lakópark építtetőjének kötelezettségét valamilyen rejtélyes okból törölték, amely egy korszerű posta helyiség megépítéséről szólt. Érdekessége a dolognak, hogy az alapok már álltak, amikor az akkori vezetés úgy döntött, jó lesz az itt élőknek – meg talán főleg másoknak – egy olyan helyen lévő posta is, ahol sem a munkahelyi, sem a kiszolgálási feltételek egyáltalán nem biztosíthatóak. Sajnos, ÁSZ ellenőrzés azonban azóta sem volt itt. Csupán most, az egyik alkalmazott betegsége, és a többiek felmondása miatt, a járvány kezdetén egyszerűen bezárták.

Vajon kell posta egy ötezer lélekszám feletti városrésznek?

Az itt élők és az itt vállalkozást vezetők szerint kell. Azonban a városvezetés mossa kezeit, és az Európai Unióra, valamint a Magyar Postára mutogat.

Sajnálatos tény, hogy a NER kétharmados törvénygyára 2012-ben olyan posta törvényt alkotott, amiben mindenről van szó, csak normális szolgáltatásról nincs! Éppen ezen az alapon zárták be rengeteg kistelepülés közösségi tereként is szolgáló postahivatalát, amivel a vidék elsorvasztása újabb lökést kapott.

Sajnos, a törvény szerint Székesfehérvár igénye akár négy posta hivatallal is kielégíthető.

Azt, hogy a feltételeket úgy kezdi a törvény is, hogy az igényeknek és a lakosság szükségleteinek megfelelő közel elérhetőnek kell lenni a szolgáltatásnak, senkit nem igazán érdekel. Így fordulhat elő, hogy a városrész lakói és vállalkozói a küldeményeiket a legtávolabbi városrészben tudják csak átvenni! Székesfehérvár Maroshegyre azonban a feketehegyi városrészből autóval, az elkerülő úton 10 kilométert megtéve el lehet jutni, de nincs mindenkinek autója. Kerékpárral és gyalogosan viszont szinte elérhetetlen távol van a maroshegyi hivatal.

Hogy miért a távoli maroshegyi postafiók lett kijelölve, és vajon meddig tart az alkalmazottak betegsége, vagy mikor és hol valósul meg a terület “mindentől független” képviselő választási ígérete, arról két hónapja csend van!

Ezért is fordultam kérdéseimmel a város vezetőihez. Sajnos azonban egyszerű polgárként eddig válaszra sem méltattak! Ezért kénytelen voltam a nyilvánossághoz fordulva megismételni a kérdéseimet.

Tisztelt Polgármester Úr!

Tisztelt Jegyző Úr!

Először is erőt egészséget kívánok a veszélyhelyzet miatt Önökre hárult feladatok további, hatékony és eredményes végzéséhez!

Azonban az élet nem állhat meg. Mint tudják Feketehegy Szárazrétről eltűnt a posta szolgáltatás, és eléggé el nem ítélhető módon a város túlsó felére, Maroshegyre (nem a centrumba) kell utazgatni az itt élőknek, vállalkozóknak, ha küldeményeket akarnak átvenni.

A választási ígéret egy szokásos lózung volt. És már a helyi kis posta eredeti létrehozása is hiba volt egy élelmiszer boltban, hiszen semmilyen higeniai és munkahelyi előírásnak nem felelt meg. Ezért a magam részéről csakis egy követelményeknek megfelelő, önálló postát tudok elfogadni az ígérgetés helyett.

  1. Meddig lehet tűrni, hogy a Posta a törvényt és a lakossági igényeket figyelmen kívül hagyja?
  2. Mikor várható, hogy a városrész lakói megfelelő szolgáltatást kapjanak?
  3. Mit tehet az önkormányzat, és jelenleg a felhatalmazást élvező polgármester a szükségletek kielégítése érdekében?

A területi képviselő ígéretét a COOP képviselőjének bólogatásával együtt felejtsük el!

https://www.szekesfehervar.hu/lakossagi-igeny-alapjan-kozosen-bovithetik-a-feketehegyi-postat

Üdvözlettel:

Buth Sándor elnök

Normális Magyarországért Egyesület

Mivel a mai napig hivatalos válasz nem érkezett, kezdeményezem, hogy a petíció aláírásával vegyük rá a székesfehérvári polgármestert, valamint a Magyar Posta vezérigazgatóját, hogy a polgárok igéyeit és szükségleteit kielégítő szolgáltatás biztosításáról mielőbb határozzanak! Ne csak Székesfehérváron, hanem Magyarország minden településén!