Legyen a Bajza utcai metrómegálló neve: Ukrajna!

275428906_5155788074441153_836640849677095998_n.jpg

DSC02130.JPG

Felhívás

Magyar művészek és művészhallgatók egy csoportja a #StandWithUkraine-hez csatlakozott francia művészcsoport 2022. március 3-án Párizsban kivitelezett akciójától inspirálva kezdeményezi a budapesti Bajza utcai - az orosz nagykövetség közvetlen közelében található - metrómegálló átnevezését “Ukrajna” megállóra.

Egyúttal kezdeményezik, hogy további európai országok városai is csatlakozzanak hasonló akciókkal a #StandWithUkraine mozgalomhoz, kifejezve határozott támogatásukat és szolidaritásukat a béke érdekében.

A Magyar Művészek Ukrajnáért csoport  március 8-án egy autonóm akció keretében lecserélte a megálló feliratait.

DSC02202.JPG

Kezdeményezésük célja, hogy maradandó emléket állítsanak az ukrán nép elleni háborús agresszió által okozott leírhatatlan szenvedésnek, emlékeztessenek az orosz agresszió által okozott brutális pusztításra és annak több ezer áldozatára.

Kérjük, hogy aláírásoddal támogasd a kérést, hogy Budapest Városfejlesztési Bizottsága mielőbb végezze el hivatalosan is a névváltoztatást, ezzel fejezve ki a háborús agresszió határozott elítélését, valamint Budapest városának szolidaritását az ukrán néppel.

Slava Ukraini! Слава Україні!

Magyar Művészek Ukrajnáért

#StandWithUkraine

DSC02034.JPG

bajza-ukrajna_tabla2.jpg

Az aláírással felhatalmazom Stand with Ukraine petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.