Lakossági fórum összehívásának civil kezdeményezése Veresegyház Ligetek városrészben tervezett fejlesztések tisztázása érdekében

KEZDEMÉNYEZÉS
Lakossági fórum összehívására

Alulírottak kezdeményezzük, hogy Veresegyház város Polgármestere, Önkormányzata és Képviselő Testülete tartson egy lakossági fórumot:

  1.  a Ligetek városrészt érintő 2018-as településszerkezeti terv-változásokról
  2.  a Ligetek mellé, a jelenleg beépítetlen területekre (Csonkásfürdő) tervezett új parcellázásokról és lakóterületekről, az ezek által okozott negatív következmények enyhítéséről.- új közúti kapcsolatok, tervezett infrastruktúra fejlesztés stb.
  3. a városban lakók életminőségét rontó infrastrukturális problémákról, a már jelenleg is túlterhetl úthálózatról és a településfejlesztési statégiáról.

Az önkormányzati fórumot kérjük, hogy június 18-ig, munkanapon, 17:00 óra után tartsák meg. A fórum időpontját és helyszínét az Önkormányzat honlapján, a közösségi médiában és a Város nagy forgalmú helyein (posta, orvosi rendelő stb...) nyilvánosan jelentessék meg a fórum előtt legalább 5 nappal.

Előzmények:

2018.04.17. - a képviselőtestület megszavazta Veresegyház módosított Helyi építési szabályzatát és Szabályozási tervét, melyben a Csonkásfürdő terület beépítési lehetőségeit módosították.

390.jpg

2013-as Helyi Építési szabályzatban szereplő településszerkezet:

470.jpg

Módosított településszerkezet:

modszabterv.jpg

A módosítás során zártsorú, illetve több szintes beépítést is lehetővé tenne az új szabályozás. Ezzel a változtatással ~ 5-6000 újabb lakás / ház elhelyezése lenne lehetséges a város Csomád felőli oldalán. Ezzel a rendkívül nagy volumenű fejlesztéssel a város lakossága gyakorlatilag megduplázódna, további 10-12000 személygépkocsi lenne a településen.

Ezt sem a közlekedési hálózat, sem a település többi infrastruktúrája nem fogja elviselni. Új közmű építések, új szennyvíz tisztitó, új iskolák és óvodák, új orvosi rendelő, de még temető bővítés is szükséges!

Mivel jelenleg a fejlesztési tervekről nincs hiteles információ civil kezdeményezésre kérjük Veresegyház város Önkormányzatát, hogy a lakosság teljeskörű tájékoztatása érdekében legyen szíves a kért lakossági fórumot megtartani.

A jelen aláírásgyűjtő íven található személyes adataim kezeléséhez önkéntes, tájékozott és határozott hozzájárulásomat adom.

A kezdeményezés aláírásával hozzájárulunk, hogy az íven szereplő adatainkat lakossági fórum megtartásának céljából a Veresegyházi Önkormányzatnak és/vagy a Képviselőtestületnek átadják.

KÉREK MINDENKIT, AKIT ÉRDEKEL, HOGY MI ZAJLIK A VÁROSBAN ÉS SZERETNE INFORMÁLÓDNI AZ OSSZA MEG EZT A PETÍCIÓ ISMERŐSEIVEL, CSOPORTJAIVAL IS, HOGY NYOMATÉKOSÍTHASSUK IGENIS FONTOS, HOGY MEGKÉRDEZZENEK ÉS IGENIS FONTOS, HOGY TÁJÉKOZTASSANAK, MERT IGENIS ÉR VMI A SZAVUNK!

MINNÉL TÖBBEN VAGYUNK ANNÁL HANGOSABB A SZAVUNK, ÍGY TALÁN AZOK IS MEGHALLJÁK, AKINEK SZÁNJUK!

KÖSZÖNJÜK A KÖZÖSSÉG NEVÉBEN, HOGY TÁMOGATOD MUNKÁNKAT EGY MEGOSZTÁSSAL!


Ligetek Érdekvédelmi Egyesület    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Ligetek Érdekvédelmi Egyesület petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...