Közös ügyünk a jó oktatás! A Budapesti Corvinus Egyetem oktatói és munkatársai szolidárisak a tanárok küzdelmével

Közös ügyünk a jó oktatás! A Budapesti Corvinus Egyetem oktatói és munkatársai szolidárisak a tanárok küzdelmével  

Jó általános iskolák és jó középiskolák nélkül nem lehet jó felsőoktatás, nincsenek jó egyetemek. Egy kormányzat akkor jó, ha elősegíti, hogy a felnövekvő új generációk mind képzettebbek és tisztességesebbek legyenek és a megszerzett képességek érvényesüljenek a munka világában és a társadalmi életben. Az iskolának elő kellene segítenie a kreativitást és a kritikus gondolkodást, amelyek a tanulókat önismerethez és egymás jobb megismeréséhez segítik, és hozzájárulnak egy együttműködő társadalom kialakulásához. Az ország akkor boldogul, ha akarja ezt és tesz is érte. Rossz az a kormányzat, amelyik tevékenységével ellene hat e célnak és önsorsrontó az a társadalom, amely eltűri, hogy így alakuljanak a dolgok.  

Mi, a Budapesti Corvinus Egyetem alulírott oktatói és munkatársai egyetértünk a Magyar Tudományos Akadémia Vezetői Kollégiumának és Közoktatási Elnöki Bizottságának nyilatkozataiban megfogalmazott megállapításokkal. Mi is amellett állunk ki, hogy a pedagógusok társadalmi megbecsülésével kapcsolatos közvetlen feladatok: a fizetések rendezése és a bérek hosszútávú értékállóságának biztosítása. A pedagógusok hatékony munkájához szükséges feltételek megteremtéséhez pedig rendszerszintű változtatásokra van szükség a magyar közoktatásban. A mélyreható változtatások keretében az esélyegyenlőség növelése és a tehetségek kibontakoztatása mellett különösen fontosnak tartjuk a közoktatásban a pedagógusok tanári-nevelői méltóságának, tanítási szabadságának és az iskolák oktatási autonómiájának helyreállítását.  

Tisztelettel és elismeréssel adózunk a pedagógusok küzdelmének! Kinyilvánítjuk szolidaritásunkat – e nyilatkozat aláírásával és/vagy anyagi támogatással is - a sztrájkoló és polgári engedetlenséget is vállaló tanárokkal, akik nem csak önmagukért, hanem közös ügyünkért: a jó oktatásért is kiállnak!

 

Budapest, 2022. október 27.


Toronyai Gábor docens, FDSZ-BCE SZB-elnök.    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Aláírásommal elfogadom, hogy Toronyai Gábor docens, FDSZ-BCE SZB-elnök. láthatja az általam ezen az űrlapon megadott összes információt.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.


Hozzájárulok ahhoz, hogy az ezen űrlapon megadott adatokat a következő célokból feldolgozzák:
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...