Követeljük a kronológia használatát az érettségin!

Azok a diákok, akik 2019-ben fognak érettségizni a hatályos jogszabályok szerint már nem használhatnak kronológiás atlaszt. Ennek a petíciónak a célja, hogy az érettségizők történelem atlasza tartalmazhassa a kronológiát. Szükségünk van rá, hiszen ez az évfolyam még nem az új, átírt atlaszokból kezdett tanulni, nem azokat használhattuk különböző felmérőknél, hanem a jogszabály előtti atlaszokat. A tanagyag nagyságára való tekintettel szeretnénk használni az évszámokat tartalmazó atlaszt. Szeretnénk, ha a történelem-oktatás kritikus gondolkodást adna számunkra, nem pedig kizárólag a lexikális tudásunkat fejlesztené. A kronológia legalább olyan fontos a történelem érettséginél, mint a függvénytáblázat a matematika érettséginél.

Kérünk Téged, támogasd aláírásoddal célunk elérését!

Az e-mail címe nem fog megjelenni az oldalunkon. Azonban a petíció írója az összes megadott adatot látni fogja.