Követelejük a Roma nép eredetének a felülvizsgálatát!!

A cigányságnak, ennek az összes európai államban megtalálható népnek az eredetével kapcsolatban az idők folyamán a legkülönbözőbb legendák születtek. Nevezték őket Gypsy-knek, Gitanos-nak, Cigánynak, holott valódi nevük Roma (legalábbis a legtöbb csoport esetén; kisebb részük helyes megnevezése a Szinti). Tény, hogy a romák hosszú vándorlás után jutottak el Európába, és az is kétségtelen, hogy ennek kiindulópontja India volt, ez azonban nem jelenti azt, hogy eredeti szülőhazájuk is ez lett volna.
A cigányok állítólagos indoeurópai eredetének elmélete egyetlen tényre hagyatkozik, nevezetesen a roma nyelvre. Ez az elmélet azonban nem vesz figyelembe számos olyan kulturális jellemvonást, amely sokkal fontosabb, mint a nyelvi eredet. A cigányok ‒a roma nyelven kívül‒ semmilyen más módon nem kötődnek Indiához.
Tehát, a nyelv önmagában nem elegendő egy nép eredetének a megállapításához. A romák esetében márpedig azt látjuk, hogy az összes többi elem ‒sőt, magának a nyelvnek is bizonyos elemei!‒ az indiai eredet ellen szólnak. Egy nép tagjaiban a szellemi kultúra az, ami a leghosszabb időn át megmarad, ez pedig az illető nép lelkiségében, viselkedésében, közös tudatalattijában nyilvánul meg.tények nem zárják ki annak lehetőségét, hogy Kannaudzsban, vagy bárhol másutt Indiában laktak volna romák – noha legvalószínűbbnek e tekintetben az Indus völgye tűnik az indiai szubkontinensen belül. Célunk az, hogy megmutassuk, a romák nem tartoznak a hindu (és különösen nem az indoeurópai) népek közé, hanem sémi típusú, egészen pontosan héber eredetű nép. Az izraeli csoportok közül sok eljutott Indiába is, és – amennyiben szakítunk a nyelvcentrikus nézőponttal, hiszen ezek a népek ma már mind hindu nyelven beszélnek – akkor néhánynak a jelenléte, eredete még ma is kimutatható. Egy ilyen kutatásnak a kulturális jellemzőkre kell koncentrálnia. Ezek a jellemzők az Indiában élő izraeli származású törzsek esetében nehezebben mutathatók ki, a romáknál azonban viszonylag jól megőrződtek, olyannyira, hogy ők bizonyíthatóan izraeli eredetűek. A Tényeket itt olvashatjátok el!http://www.imninalu.net/Romagyar.htm Ha te is egyetértessz velünk írd alá a Petíciót!

 

Many myths have been elaborated about the origin of that mysterious people present in every western country called by different names, usually known as Gypsies, Gitanos, Cigány, etc., whose correct ethnonym is Rom (or better Rhom) for most groups and Sinti for others. We will not expose here the universally recognized legends, but the last and most widespread myth that is still believed to be true: their alleged Indo-European ethnicity.
That Roma people reached Europe after a long journey that then began somewhere in India is a fact which does not imply that they came from their original homeland. Everybody must come from some place where his/her ancestors lived before, perhaps having arrived there from some other country.
The whole hypothesis regarding their alleged Indo-European ethnicity is founded on a sole thing: the Romany language. Such theory does not take account of other more important cultural facts and evidences that show that Roma have nothing in common with Indian peoples besides some linguistic elements. If we have to take seriously any hypothesis that considers only language to determine a people's origin, then we must assume that almost all North-Africans came from Arabia, that Ashkenazim Jews are a German tribe, that Sephardic Jews were Spaniards belonging to a religious minority but not a different people, and so on. Black American people do not even know what language their ancestors spoke, consequently they must be English. Definitely, language alone is not a sufficient basis to establish ethnic background, and all the other determinant facts are against the Indian origin of Roma - including also some clues in the Romany language itself. The most relevant elements that persist in any people since the most remote past are of spiritual nature, that are manifested in their inner feelings, typical behaviours, subconscious memory, namely, their atavic heritage.

The facts and more info about it here : http://www.imninalu.net/Roma.htm

If you agree with us sign the petition.

1. First name

2. Surname

3. City

4.Country

5. e-mail adress

6.signature Undisclosed Yes or No

 

Thank you.

God Bless you

 

Roma Exodus

 
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )