Kérjük az elrendelt maszkhordási-kötelezettség eltörlését.

Orbán Viktor Magyarország Miniszterelnöke részére

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Kérjük az elrendelt maszkhordási-kötelezettséget üzletekben, tömegközlekedési eszközökön, az alább felsorolt tudományos szempontok alapján, azonnali hatállyal eltörölni szíveskedjék.

A 2020. május 04-től hatályos 167/2020 (IV. 30.) kormányrendelet 2. § (2) bekezdése szerint az ország egész területére vonatkozóan „Mindenki köteles üzletben történő vásárlás és tömegközlekedési eszközön történő tartózkodás során a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni”, álláspontunk szerint nem körültekintő és veszélyes döntés.

A maszkhordási-kötelezettség a lakosságra nézve a nemzetközileg elismert kutató-orvosok és szakértők által közzétett ajánlásokkal szemben többet árt, mint használ, különös tekintettel a légzési nehezítettségben (COPD, asztma stb.) szenvedő betegekre, az idős emberekre, valamint fejlődésben lévő gyermekekre.

Szakmai leírások szerint a maszk használata során a belélegzett levegő oxigén koncentrációja csökken, és megemelkedik benne a szén-dioxid mennyisége. Emiatt nő az egész test szén-dioxid koncentrációja, ennek következtében a stresszhormon szint nő. Emellett a tartós maszk viselet elősegíti a mikroorganizmusok szaporodását, így a maszkban rögzült kórokozók – a helytelen használat miatt – jóval nagyobb eséllyel jutnak vissza a gazdatestbe.

A német Müncheni Műszaki Egyetem Aneszteziológiai Intézete disszertációja szintén ezt támasztja alá: "Már egy egyszerű maszk vagy kendő hordása is jelentősen csökkenti az emberi test oxigén-ellátását. COPD és asztma betegekre pedig különösen veszélyes. A maszk felvétele után a kilélegzett, elhasznált levegő jelentős része visszakerül a tüdőbe, ami álmossághoz, felgyorsult légzéshez, koncentrációhiányhoz és romló finommotorikárhoz vezet, utóbbi idős embereknél különösen nagy veszélyt jelent, mivel még nehezebben mozognak és eshetnek el így el könnyebben. A maszk védi a nem fertőzött embert, de jelentősen terhel mindenkit, aki azt viseli!"

Frank Ulrich Montgomery a World Medical Association, WMA elnöke nem ajánlja, és nevetségesnek tartja a maszkok hordását. Sok esetben a maszk hordása nagyobb kárral jár, mint előnnyel mondja.  A WHO (Világ Egészségügyi Szervezet) sem javasolja egészséges emberek számára a maszk viseletet. Amerikai orvos szerzők alapján a veszélyeztetetteknek is joguk van eldönteni, hogy kívánnak-e maszkot hordani. Általános felvilágosításra és a személyes felelősségre kell alapozni.

A Standford Egyetem világviszonylatban is, leghíresebb és legtöbbet idézett epmidemiológus orvosa, Professor Dr. John Ioannidis a COVID19 / SARS2 járvány kapcsán 2020. 04. 23 -án alábbit jelentette ki: "Az esélye annak, hogy valaki ebben a világszerte lecsengő járványban meghaljon, nem magasabb, mint egy szezonális influenza esetében."  Professor Ioannidis külön kifejti, hogy kijelentésében nincsen semmilyen politikai érdekeltség, ám embertelennek és szégyenteljesnek tartja, hogy bármely politikai erő felhasználja a járványt saját érdekből világszerte. Életeket szeretne megmenteni. Felhívja a figyelmet, hogy homo sapines sapiesnként bölcsen és felvilágosultan kellene viselkednünk, és a járványt nem emberek életének a korlátozására felhasználni, se partizán-politikára!

Egyértelműen és világosan látszik az is, hogy világhírű epidemiológusok, virológusok, orvosok és kutatók állításai alapján, mint Professor Sucharid Bhakti, Porfessor Karin Mölling, Professor Knut Wittkowski, Dr. Claus Köhnlein hogy a COVID19/SARS2-járvány messze elmarad a WHO által korábban előre jelzett sokszoros mortalitástól, jelen állás szerint annak egy ötödét sem éri el, Európa szerte is lecsengőben van a járvány.

A Bonni Virlógiai Intézet vezetője, Professor Dr. Hendrik Streeck által végzett Heinsberg-Tanulmány publikációja (2020.04.09.) óta tudjuk, hogy a SARS2-járvány mortalitása az egész populáción belül 0,06%, ami egy átalagosan erős influenza-járvány mortalitását sem éri el, mely átlagosan a 0,2-2% közötti tartományban között mozog, a Semmelweis Egyetem publikációja szerint.

Kérjük a fentiek alapján, hogy a maszkok viselését üzletekben, tömegközlekedési eszközökön a kötelező előírás helyett ajánlott intézkedésre módosítsa!  A maszkok kötelező hordásával járó súlyos hátrány, különös tekintettel a járvány lecsengő stádiumára, ugyanis jelentősen  meghaladja a maszkok hordása nélkül elérhető általános előnyt, idézett tudósok, szakemberek szerint.

Kérjük, hogy tanulmányozza át a felsorolt az ajánlásokat, és módosítsa a meghozott rendeletet a Magyarország teljes lakosságára kiterjedően, annak érdekében.

Tisztelettel,

Apaszív Gyermekjogi és Családvédelmi Egyesület

Dr. Gődény György

Dr. Pócs Alfréd

Dr. Tamasi József

Forrás-megjelölések:
1.    https://www.youtube.com/watch?v=PC3nptwY50I
2.    https://www.medrxiv.org/conte…/10.1101/2020.04.05.20054361v1
3.    https://www.spiegel.de/wissenschaft/medizin/coronavirus-news-am-donnerstag-die-wichtigsten-entwicklungen-zu-sars-cov-2-und-covid-19-a-299a38e2-499a-4101-b0a5-77939e438592?fbclid=IwAR1zuHv2_uorqX4aX9s024T6tPWuicEbbLakmYR7Y9PGUd6EJnx-qr9C7AA
4.    https://mediatum.ub.tum.de/doc/602557/602557.pdf?fbclid=IwAR3rwAMKtlA34IpQmErpk69o-0RC3oz9TnMN40MxgnRAL7NJ7DGMbp4WSY0 https://mediatum.ub.tum.de/doc/602557/602557.pdf…
5.    https://www.youtube.com/watch?v=zMAO0F5bBKc&t=182s
6.    https://itc.semmelweis.hu/add/geriatria/hivatkozas/68_3.html  


Apaszív Gyermekjogi és Családvédelmi Egyesület, Dr. Gődény György, Dr. Pócs Alfréd, Dr. Tamasi József    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Aláírásommal elfogadom, hogy Apaszív Gyermekjogi és Családvédelmi Egyesület, Dr. Gődény György, Dr. Pócs Alfréd, Dr. Tamasi József láthatja az általam ezen az űrlapon megadott összes információt.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

Telefonszámát nem fogjuk interneten közzétenni.


Hozzájárulok ahhoz, hogy az ezen űrlapon megadott adatokat a következő célokból feldolgozzák:
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...