Javaslat a kultúra mint nemzeti alap védelmére a járvány idején

Mostanában színészek, muzsikusok, előadóművészek a közösségi médiában keresik a művészet továbbművelésének lehetőségét. A szerény és bizonytalan adományok kevesek a túléléshez és méltatlan is ez a megoldás a kultúra jelentőségéhez képest.

Ez a petíció követeli a köztévé vezetőitől, hogy a hatalmas állami támogatásuk egy részét most fordítsák arra, hogy vásárolják meg valós műsoridő-áron a fővárosi és a vidéki kőszínházak, a független színházak, a zenekarok stb. felkínált előadásait. Sugározza ezeket a felvételeket a művészeti műsorok szerkesztősége! Változtassák meg most eszerint a műsorrendet, ahogyan az iskolai távoktatásba is képesek voltak rugalmasan bekapcsolódni. Tegyék nyilvánossá, hogy a művészek milyen műsoraikat kínálták megvételre. A kultúra mint nemzeti alap mentálisan is segít a jelen helyzet túlélésében.

Az aláírással engedélyezem Ujvári Márta, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.