II.Nyílt levél Kelemen Hunornak

Tisztelt elnök úr, 

Legutóbb a 2014-es elnökválasztáskor írtam önnek, arra kérve, hogy ne álljanak ki nyiltan Victor Ponta mellett. A magyarság nyomására végül országosan nem álltak be a PSD jelöltje mögé. Jó döntést hoztak. Mert mi lett volna, ha az elnöki széket is megkaparintotta volna a PSD? Azt szerencsére már nem tudhatjuk meg, mégis sejthetjük, hogy nem sok jót hozott volna. 

A modernkori Románia történetének egyik legkínosabb időszakában, amikor is kevesebb, mint két év alatt már a harmadik kormányt fogyasztjuk, még a jelenlegi helyzetnél is rosszabbra számíthatunk. Az igazságszolgáltatás, valóban szükséges reformjának álcája alatt akarja magát megmenteni néhány kormányzati szereplő, köztük a PSD elnöke is. Ezt az eljárást több szakmai fórum és civilszervezet, de néhány külképviselet is ellenezte. A parlamenti ellenzék szintén a módosítások jelenlegi formája ellen van, ez a legújabb bizalmatlansági indítvány fő oka is. 

Ebben a helyzetben az RMDSZ-nek újra meg kell hoznia a 2014-es helyes döntést. Ne álljanak a PSD és szövetségesei mellé! Buktassák meg a kormányt és a jelenlegi parlamenten belül keressék meg a kormányzás lehetőségét. Persze nem könnyű, de a politikusoknak az a dolga, hogy megoldják a nehéz helyzeteket, főleg, ha annak maguk is előidézői.  És ne állítsák, hogy ez lépés példa nélküli, hogy ennyiért még nem bukott kormány. Spanyolországban is első fokú bírósági döntések bukatatták meg az eddigi kormányt, az új kormánynak viszont már jól kell teljesíteni, ha eredményeket akar elérni. 

A korrupció igenis nagy probléma az országban, az ország hangosabb, aktívabb fele pedig jogosan nem bízik a kormánykoalícióban. A magyarok egyre inkább hajlamosabbak lesznek az eddigi kívülálló hozzáállást lecserélni és aktívan beavatkozni. Ezt pedig önök sem úsznák meg. 

Döntsenek jól és az újratervezésük, ha megkésve is, de elindulhat!

Tisztelettel, 

Fancsali Ernő

 

 

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Fancsali Ernő, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Facebook