Védjük meg a Római-partot!

Quoted post

K

#14 Római part - megoldás?

2013-02-17 11:21

Sajnos már nem lakom a Római parton, de több mint 20 évet éltem ott.
Két hozzáfűzni valóm lenne:
- A Római part sajnálatosan eléggé lepusztult állapotban van. Néhány csili-vili lakóparkot és szállodát leszámítva többségében rohad-pusztul, a régi patinás üdülők, és csónakházak rohadó látványa elég elszomorító (főleg csillaghegy és békásmegyer közti szakaszon). Így azt gondolom, hogy a területet mindenképpen rendezni kell, pénzt kell rá költeni ez biztos.
- Viszont mit és hogyan?! Na ez a nagy kérdés. Szüleim még mindig Rómain laknak, ezért az árvízvédelmet támogatom, de nem ezzel az idióta megoldással, ami tönkre teszi a partszakaszt! Van egy csodálatosan elhanyagolt állapotban lévő gát a Királyok útja mentén, azt kellene megerősíteni! Az hivatott védeni a lakóingatlanokat! A közte és a Duna közt lévő szakasz mindigis ártér volt, aki ide építkezett, tudta mit vállal!
A parton a bicikliutat kellene inkább újra aszfaltozni, kiszélesíteni, padokat és kukákat kellene százszámra kihelyezni, az éttermes részeknél újra murvázni, gazolni, elhagyott, omladozó ingatlanokat lebontani, rendezni a területet, és egyszer és mindenkorra kitiltani a rohadt autókat, mentőn és tűzoltón kívül senki be ne hajthasson! Mai napig sok büdös gyökér nem bír 10 métert sétálni és a parton áll meg. Rendszeres rendőri jelenlétet (ez nyáron szerencsére már beindult), közterület felügyelőket, rendet és tisztaságot!
A gátat tehát ebben a formában nem támogatom, ezért aláírtam a petíciót, de a területet mindenképpen megfelelően rendezni kellene.

Válaszok

optimista

#15 Re: Római part - megoldás?

2013-02-17 12:13:20

#14: K - Római part - megoldás?

, 30 évig éltem Csillaghegy és Római határán,volt jónéhány árvíz, csónakház lebontás ,hullámtéri "üdülő" építés,a  parti út borzalmas állapota, kerékpárosok-gyalogosok állandó konfliktusa, és így tovább... Ami viszont állandó volt:az indulatos vita és a semmittevés!!!

Kedves aggódók, higgyék el, a tervezett megoldás olyan kompromisszum, mely elfogadható, a védelem szükséges /a Királyok útja sok tényező-pl.víznyomócső ,közcsatorna,stb. miatt nem megoldás/ ,a hullámtérben régen -és nem illegálisan-épült lakóházak, egyéb létesítmények is találhatók.Én biztos vagyok benne, hogy a tervezett gát megépítése hosszú távon a környezet rehabilitálását , rendezett állapotokat, a vizi-élet fejlesztését is eredményezi./Tudom, hogy "más téma", de jól emlékszem a Megyeri-híd történetére, szerintem tanulságos!/