A közoktatásért!

Quoted post

elkeseredett2.

#320 Re: Re: Re: Még csak most jöttek rá.......

2013-02-07 20:21

#317: amerikai pénz, libsi pénz - Re: Re: Még csak most jöttek rá.......

Én mögöttem senki nem áll, az biztos. De amikor az iskolában a tizenéves gyerek visszabeszél, anyázik, káromkodik, összegyűri az általam gonddal kijavított dolgozatát, és ellehetetleníti a tanítását, akkor az ilyen hangadók, mint Te, mögém állhatnának. Aztán megtudnád, hogy mi van valójában a mai oktatásban. Én nem ezért szereztem diplomát, és nem ezért jöttem erre a pályára! Sok mindent elbír az ember - a tanár meg főleg, ahogy látom -, de mutass már még egy olyan munkahelyet, ahol el kell tűrnöd a munkád elvégzésének szándékáért, hogy megaláznak, visszabeszélnek, beleszólnak hozzá nem értők a munkádba, és nap mint nap azért harcolsz, hogy tehesd, amit szeretnél: taníthass. Hát, itt tartunk. Vagy ezt nem illik kimondani? Nem illik szembenézni vele, hogy az oktatás színvonala mélyrepülésben van? Hogy nincsenek nevelési eszközök a kezünkben? Nem a tanárokat kellen fegyelmezni, ellenőrizgetni, Demoklész kardjaként a fejük fölött lógatni az elbocsátásokat, hanem a jövő nemzedékét kellene értelmes és intelligens felnőtté nevelni! Csak ezt valahogy senki nem akarja belátni! Ne tegyünk úgy, mintha ez csak a pedagógusok problémája és felelőssége lenne! Lassan ott tartunk, hogy minket nem véd semmilyen jog, még személyiségjog sem, hiszen bármit mondhat, tehet szinte a diák, nem lesz semmilyen következménye. Az iskolából elküldeni lehetetlen. Ez a valóság, nem az a badarság, hogy ki mögött ki áll! Végre túl kéne nézni a paranoiás politizáláson, és meglátni, hogy hová vezet a tanítás-tanulás leértékelődése.

Válaszok

Elkeseredett

#321 Re: Re: Re: Re: Még csak most jöttek rá.......

2013-02-07 20:35:21

#320: elkeseredett2. - Re: Re: Re: Még csak most jöttek rá.......

Mélyen egyetértek. Ígéret volt a választások idején, hogy emelik a tanári pálya elismertségét, presztízsét, nem engedik, hogy a tanuló "szabadságjogai" megsértsék a tanárok szabadságát. Hol van most ez az ígéret? Milyen eszközt adtak a kezünkbe? A múltkor megszidtam egy gyerekeket az iskola előtt, mert káromkodott. A válasz: iskolán kívül vagyunk, leszarom a tanárt. Álltam és teljesen tehetetlen voltam. MIT tehetek? A gyerek volt vagy 180 centi (általános iskola!) és 70 kiló. Én meg... esélyem sincs. Életemben ilyen megalázottnak nem éreztem magam. Hogyan változtat ezen a köznevelési törvény? Hacsak nem az erkölcstan...:)

Ki áll mögöttem? Éppenhogy senki. A saját kormányunk se. Aki úgy gondolja, hogy az itt kommentelők mind valamilyen párt vagy egyesület befolyása alatt állnak, az nem ismeri az iskolai  életet és valószínűleg üldözési mániája van. El se tudja képzelni, hogy az ember azért elégedetlen, mert oka van rá, és nem azért, mert politikai hovatartozása irányítja.


Vendég

#322 Re: Re: Re: Re: Még csak most jöttek rá.......

2013-02-07 20:38:13

#320: elkeseredett2. - Re: Re: Re: Még csak most jöttek rá.......

Kik értékelték le a tanár szerepét? Mondd meg!

Kik voltak azok az oktatáspolitikusok, akik lejáratták a tanárokat?

Az oktatás színvonala mélyrepülésben van? Mi a fene, ezt most hallom itt először.

Két éve van így.........Hoffmann Rózsa az oka. Azelőtt ok volt minden.

Tudod, álljon mögéd a libás meg a kenderes!