A közoktatásért!

Quoted post


Vendég

#315 Még csak most jöttek rá.......

2013-02-07 16:05

Megkérdőjelezhető a PDSZ szándéka
2013. február 7. 12:24

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma hosszas egyeztetést követően megállapodást kötött a sztrájkbizottságot alapító három és az oktatási kormányzattal együttműködő két pedagógus szakszervezettel. Közlemény.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete azonban az utolsó pillanatban kihátrált a szövetségből és annak ellenére nem fogadta el a kormánnyal 2013. január 22-én aláírt megállapodást, hogy az a legfontosabb követelések mindegyikére kompromisszumos megoldásokat kínált.

A PDSZ által alakított sztrájkbizottsággal 2013. január 29. óta tartanak a tárgyalások, amelyek során a szakszervezet olyan követeléseket fogalmaz meg, amelyek elfogadása teljes káoszt és ex Lex állapotot eredményezne a köznevelés egész rendszerében.

A PDSZ elnöke nemcsak a többi szakszervezettel kötött egyezséget rúgta fel, hanem a 2013. január 29. óta folyamatosan megsérti az általa kezdeményezett, a minisztériummal közösen elfogadott nyilatkozattételi moratóriumot, és rendre olyan sajtónyilatkozatokat tesz, melyekben előre vetíti a tárgyalások kudarcát.

A PDSZ hozzáállása egyértelműen politikailag motivált, amelyet az is bizonyít, hogy az egyeztetéseken a PDSZ színeiben a Haza és Haladás Alapítványhoz és a Demokratikus Koalícióhoz kötődő szakértők vesznek részt. A PDSZ 2013. januárjában együttműködési megállapodást kötött a Magyar Szolidaritás Mozgalommal (Szolidaritás), amely az Együtt 2014 Választási Mozgalom alapító tagja.


A megkérdőjelezhető szavahihetőségen túl az irracionális, a köznevelés rendjét felborító, az iskolai élet szabályait ellehetetlenítő követelések nehezítik a megállapodás megszületését. A tanítás nyugalmának biztosításáért az EMMI ennek ellenére továbbra is minden ésszerű lépést megtesz azért, hogy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetével is egyezségre jusson, de olyan feltételeket nem fogadhat el, melyek veszélybe sodorják a magyar iskolarendszer működését, több mint egymillió iskolás gyermek tanításának, százhúszezer pedagógus munkavégzésének biztonságát.

Válaszok

Elkeseredett

#316 Re: Még csak most jöttek rá.......

2013-02-07 16:16:38

#315: - Még csak most jöttek rá.......

Visszatért a karaván? Azt hittem, feladtad...