Mentsük meg a Madarász utcai Gyermekkórházat

Quoted post

Mi

#84 Ezt is lenyelitek......

2013-01-31 17:13

Tegnap felosztották a gyermeksebészeti ügyeleteket a következő kórházak között:
Szt.János Kh
OBSI
II sz. Gyermekklinika
I.Sz. Gyermekklinika
Heim Pál Kh
Bethesda Kórház

Ugyebár a médiában azt vallotta a Heim Pál Kórház Főigazgató Főorvos Asszonya, hogy azért vonják össze az ügyeleteket, hogy racionalizált legyen az. Na gratulálunk, sikerült racionalizálni. A Madarászt megszüntették, helyére beugrott a II. sz. Gyermekklinika. Oda ugye kell majd fizetni ügyeletes műtősnőt, rtg, uh szakorvost, anaeszteziológus orvost, asszisztenst, stb. És midőn minden aktív osztály elköltözik az intézményből mi marad? Semmi, illetve semmi olyan, amiből a XIII. kerület és vonzáskörzetének gyermeklakossága profitálhatna. Viszont széles mosollyal vezették körbe a Török nagykövetet az intézményben. Talán étterem, talán fürdő, talán pláza, vagy más szórakoztató egység lehetünk.

Válaszok

Madarászos

#85 Re: Ezt is lenyelitek......

2013-01-31 17:53:58

#84: Mi - Ezt is lenyelitek......

Sajnos,szóról szóra igaz minden egyes szó,amit a kedves kolléga(kolléganő) leírt!

Hihetetlen,hogy a 21. században ennyire mindegy egyes vezetőknek,hogy ez az intézkedés akár gyermekéleteket is követelhet!

Emlékszem néhány esetre,amikor a kórház közelségén,és a gyors ellátáson múlt minden.És emlékszem sok-sok olyan esetre,mikor más intézményben ellátott,és hazaküldött beteget villámgyorsan műteni kellett.Sok-sok kedves,elégedett szülő összehasonlító,a Madarászt dicsérő szavai is a fülemben csengenek,és emlékszem a megszámlálhatatlan,leírhatatlan,pörgős éjszakákra,mikor reggelig meg sem állt senki:ambulancia,osztály,műtő megállás nélkül dolgozott,senki nem panaszkodott,tette a dolgát.De el is lett látva minden beteg becsületesen!

Mindennek vége lesz,és senki,semmi nem pótolja majd:sem nekünk,akik tudtunk váll váll mellett együtt dolgozni,sem a beteg gyermekeknek ezt a családias,mindent a betegért-légkört nem fogják sehol máshol pótolni.

Nene

#87 Re: Ezt is lenyelitek......

2013-01-31 18:11:30

#84: Mi - Ezt is lenyelitek......

Mindenesetre pont megfelelő helyen fekszik minden szempontnak megfelelő terület! Fontosabb és magasabb szintű érdekek léptek előtérbe mint a gyerekellátás!!