A közoktatásért!

Quoted post

A karaván halad

#184 Re: Re: Re: Re: Re: Fordítva bekötött pedagógus

2013-01-26 20:25

#182: Elkeseredett - Re: Re: Re: Re: Fordítva bekötött pedagógus

Kitöltöd a papírt.

Ha én lennék az iskola igazgatója, akkor összegyűjteném ezeket a tanár által aláírt papírokat, és a gondnoktól beküldeném a tankerközbe. Ahol nincs helyileg tankerületi iroda? Gondolod, hogy beutazik a ped. és vissza? Nem.

A pénz a számlára érkezett eddig. Kényelmes volt, igaz.

 

Most gondolom az átállás miatt és a nyögdécselések miatt is bonyolultnak tűnik.

Feltételezem, azzal, hogy megszűnt az intézmények önálló gazdálkodása, 3 hét alatt nem működik olajozottan.

Feltételezem, az állam, amely fizet, kíváncsi arra, hogy mire! :) Nem mellesleg, ahhoz képest, hogy azzal ijesztegették a pedagógusokat, hogy fizetést nem kapnak, ez ahhoz képest tűrhető...egyelőre.

Nekem az a véleményem, hogy hatalmas volt a káosz, az összevisszaság, és a rendetlenség pénzügyi téren. Ellenőrzés nuku. Illetve az önk.pénzügyekért felelőse volt az isten."Most melyik rublikába kerüljön az összeg?"

Tudod, ha rendben és törvényesen működött volna sok minden, akkor ma az átállás sem lenne ilyen felemás.

Gondolj bele, egy hónapja sincs a fenntartóváltásnak. Maga az önkormányzati rendszer is állami volt valamilyen szinten....Papíron.

Az igazgatóknak pénzek felett kellett gazdálkodniuk, pedig nem voltak pénzügyi szakemberek.

Nem rossz az, ha a pénztárnál fizetnek!  :)

Hetente 2 napot jelöltek ki? Én emlékszem, amikor a túlórapénzt 2 hónap múlva fizették ki.

 

"És most majd minden más lesz?"

Remélem nem: a tanító, a tanár nem lesz más. :) Teszi a dolgát, mint eddig. Ez nem megalkuvás. Ez felelősség.

Nem tudnád idemásolni a szöveget, amire mostanában esküsznek a pedagógusok a dipl. átvételekor?

Kíváncsi lennék rá.

Ez nem szívatás. Nem találom a neten.

 

 

Válaszok

Elkeseredett

#185 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fordítva bekötött pedagógus

2013-01-26 20:46:31

#184: A karaván halad - Re: Re: Re: Re: Re: Fordítva bekötött pedagógus

Majdem minden feltételezésed hamis. A mi iskolánknak nem is volt önálló gazdálkodása, nem volt elég nagy hozzá. Volt (még van) viszont titkárnője, aki gazdasági végzettséggel rendelkezett, tehát az igazgatónak nem kellett gazdasági ügyekkel foglalkoznia. Sem nálunk, sem másutt. Másutt meg volt/van gazdasági igazgató. (Ugyan írd már meg, te tényleg a közoktatásban dolgozol? Nem lehet, hogy inkább csak műkedvelő pedagógus vagy? Mintha nem lennél egészen kompetens a témában!)

Legyen az állam kíváncsi, de keressen egy egyszerűbb utat. Ha tud. Mint mondtam, a központosítás növeli a bürokráciát, nehézkessé, rugalmatlanná teszi a rendszert. (Ezt tanítjuk egyébként történelemórán a Kádár-rendszerről is.:) Ezt pedig te sem cáfoltad meg. Sőt! Arra sem válaszoltál, ami pedig engem a legjobban érdekelt volna: hogyan segít a központosíás az általad felsorolt, tényleg valós problémákon?

 

És ne hivatkozz a pedagógus kötelességére. Annak én és a többi kollégám is eleget tesz. De nem kötelességünk birkamód tűrni, hogy ellehetetlenítsék a munkánkat.

Én 25 éve végeztem, akkor a pedagógusok még  nem tettek esküt. (Te tényleg nem vagy pedagógus!!!) Most nem tudom, mi a helyzet. De ha tennének, akkor se lenne benne az alattvalói engedelmesség! :)

csakazértis

#186 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fordítva bekötött pedagógus

2013-01-26 21:42:58

#184: A karaván halad - Re: Re: Re: Re: Re: Fordítva bekötött pedagógus

Hinnye!

"Feltételezem, az állam, amely fizet, kíváncsi arra, hogy mire! :) Nem mellesleg, ahhoz képest, hogy azzal ijesztegették a pedagógusokat, hogy fizetést nem kapnak, ez ahhoz képest tűrhető...egyelőre."

Gondolkodj!

Meg tudja ítélni a központból, hogy Évikét és Pistikét kellett vinni versenyre? Meg tudja ítélni a központból, hogy egyáltalán kellett vinni versenyre diákokat? Akkor? Lesz egy újabb papír és kész. Kifizeti automatikusan vagy megtagadja érdemi érv nélkül.

óraadó tanár

#188 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fordítva bekötött pedagógus

2013-01-26 22:40:35

#184: A karaván halad - Re: Re: Re: Re: Re: Fordítva bekötött pedagógus

"Én emlékszem, amikor a túlórapénzt 2 hónap múlva fizették ki."

 

Ez tetszik nekem. Az én decemberi óradíjamat a mai napig nem fizették ki, de elképzelésünk sincs, hogy mikor és ki fogja kifizetni.