A közoktatásért!

Elkeseredett

/ #185 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fordítva bekötött pedagógus

2013-01-26 20:46

#184: A karaván halad - Re: Re: Re: Re: Re: Fordítva bekötött pedagógus

Majdem minden feltételezésed hamis. A mi iskolánknak nem is volt önálló gazdálkodása, nem volt elég nagy hozzá. Volt (még van) viszont titkárnője, aki gazdasági végzettséggel rendelkezett, tehát az igazgatónak nem kellett gazdasági ügyekkel foglalkoznia. Sem nálunk, sem másutt. Másutt meg volt/van gazdasági igazgató. (Ugyan írd már meg, te tényleg a közoktatásban dolgozol? Nem lehet, hogy inkább csak műkedvelő pedagógus vagy? Mintha nem lennél egészen kompetens a témában!)

Legyen az állam kíváncsi, de keressen egy egyszerűbb utat. Ha tud. Mint mondtam, a központosítás növeli a bürokráciát, nehézkessé, rugalmatlanná teszi a rendszert. (Ezt tanítjuk egyébként történelemórán a Kádár-rendszerről is.:) Ezt pedig te sem cáfoltad meg. Sőt! Arra sem válaszoltál, ami pedig engem a legjobban érdekelt volna: hogyan segít a központosíás az általad felsorolt, tényleg valós problémákon?

 

És ne hivatkozz a pedagógus kötelességére. Annak én és a többi kollégám is eleget tesz. De nem kötelességünk birkamód tűrni, hogy ellehetetlenítsék a munkánkat.

Én 25 éve végeztem, akkor a pedagógusok még  nem tettek esküt. (Te tényleg nem vagy pedagógus!!!) Most nem tudom, mi a helyzet. De ha tennének, akkor se lenne benne az alattvalói engedelmesség! :)