A közoktatásért!

Quoted post

Pisze

#109

2013-01-19 19:15

Kedves Kollégák!

Csak kíváncsiságból kukkantottam bele a legnépszerűbb petíciókba, miután aláírtam a közoktatásit.
Majdnem hanyatt estem, amikor megláttam, hogy a "büntetés a macskagyilkosoknak" petíciót 9 nap alatt több mint 3600-an írták alá. Ha valaki szereti a cicákat, én szeretem, de itt tartunk, hogy több százezres, közös érdekeket, közös értékeket képviselő bázis, aki a jövő generációért felelős 10 nap alatt csak ennyit tud produkálni? Addig amíg nem bizonyítjuk be, hogy mi is azonos akarattal, azonos célokért, jó ügyért, a jövőért emeljük fel a szavunkat, de valóban hatalmas bázissal, addig nem vesznek komolyan minket, és valóban csak legyintenek egyet, arra számítva, mint eddig is. A pedagógusnak úgy is a gyerek a fontos, hiszen számítanak a hivatástudatunkra, a terhelhetőségünkre, arra, hogy nem hagyjuk cserben sem a gyerekeket, sem a szülőket. Mindig is erre apelláltak a hatalmon lévő kormányok. Ha nem érünk el semmit, akkor valóban meg is érdemeljük, mint ahogy ezt már egy kolléga előttem is leírta. Ha eddig kibírtuk, hogy a nemzet napszámosaként dolgoztunk, akkor ezután is ki fogjuk bírni.Végül is sok fát lehet vágni a hátunkon!!! Vagy, nem????

Válaszok

csakazértis

#111 Re:

2013-01-19 21:40:58

#109: Pisze -

"több százezres, közös érdekeket, közös értékeket képviselő bázis, aki a jövő generációért felelős 10 nap alatt csak ennyit tud produkálni?"

Ezen én is csodálkoztam. Sőt, nagyon csodálkoztam, hiszen ezt lényegében bárki támogathatja.

Az ősszel volt egy informatikatanári aláírásgyűjtés szakmai (kerettantervi) ügyben. Azt hiszem ennyi idő alatt 200 tanár írta alá. Pedig ott nem lehetett név nélkül. Ráadásul csak infotanárok lehettek támogatók. Itt bárki.

Szóval a jelen pillanatbeli 3092-es szám nagyon karcsú. Ha nem jut el új csoportokhoz, akkor még a 4500 is csak vágy.