Petíció a BGF-KKK 2012. évi órarend változtatásai ellen.

Quoted post

Engem se bántott senki

#17 Re: Észérvek?

2012-12-21 21:11

#15: senkise bántott - Észérvek?

Tisztelt "Senkise bántott"!

Tudod, ha az embert valamihez hossászoktatják, akkor arról nehéz leszoktatni, és hiába vannak még egyének az új helyzetnél is rosszabb helyzetben, az ember mégis kudarcként éli meg a vele történteket ha rontanak a megszokott körülményein. A külkeres diákok nem bojkottálják a pénteken való tanulást, hanem ezt a pénteket arra használják fel, hogy tudjanak tanulni! Személyszerint én, budapest vonzáskörzetéből járok be az Iskolába, ami azt jelenti hogyha 8-kor van óránk akkor a 6:30-as vonattal kell induljak az iskolába, és ha nem késik a vonat akkor éppen beérek. A 6:30-as vonat eléréséhez 6:00-kor kell elinduljak otthonról, amihez a legoptimistább számításaim szerint is fel kell keljek 05:30-kor. Ha este 18:00-ig vagyok bent az eddigi órarend szerint akkor talán 8-ra hazaértem de előfordul hogy csak fél9-re, ez az átszállások szerencsés mivoltától függ. Ha 18:45-ig fog tartani az óra, ami eddig 18:00-ig tartott az az én esetemben annyit jelent, hogy minden esetben, szerencsétől függetlenül fél10-re fogok hazaérni. Ilyen időbeosztás mellett, én igenis örülök neki, hogyha nem kell pénteken iskolába mennem, és esetleg meg tudom írni a következő hétre feladott házifeladataimat, tudok készülni a ZH-hétre, esetleg nyelvórákat tudok venni ha van rá lehetőségem,  ki tudom takarítani a szobámat és ne adj isten még egy filmet is meg tudok nézni, ("ja de olyat egy főiskolás nem csinálhat, ő csak tanulhat, dolgozhat és örüljön hogy fizethet azért hogy tanulhasson") 

Hétközben semmi másra nincs időm minthogy napi 4 órát utazok, és iskolában vagyok! Ne engedjük hogy rontsanak ezen a helyzeten! Szeretem a Külkert, és nem akarok emiatt más intézménybe járni!

A levelezőt pedig nem azoknak a diákoknak találták ki, akik zsebpénzt, vagy esetleg a külön nyelvórákra, korrepetálásra és egy egy hétvégi kikapcsolódásra valót keresik meg részmunkaidőben, hanem azon felnőtteknek akiknek nem ad enni otthon senki hogyha nem dolgoznak, akár gyerekük is van, de mégis ambiciót éreznek, hogy tanuljanak és jobb pozicióba kerüljenek a társadalmi ranglétrán! Minden tiszteletem az övéké!

Válaszok

senkise bántott

#18 Re: Re: Észérvek?

2012-12-21 22:03:45

#17: Engem se bántott senki - Re: Észérvek?

Pontosan tudom milyen bejárónak lenni. 10 éve vagyok bejáró Budapestre, napi 2*2óra utazással. Amikor középiskolás voltam, minden reggel 8-re kellett járni, minden reggel fél hatkor kellett kellnem. És pontosan ezért tudom, hogy ugyan nem kellemes, de meg lehet csinálni, ez nem a világvége. Aki ilyan helyen lakik és mégis ezeket az iskolákat választotta, az tudta mit csinál.

Emellett még a Külkeren nem is kell minden nap 8-ra járni órára. Valamint nem is kell bent maradni este 6ig. Három éve, amióta ide járok hetente legfeljebb egy órám volt este hatig és ezeket is át tudtam volna rakni korábbi órákra, ha akarom. Heti egy alkalmat bőven ki lehet bírni. Egyedül az ÖTB (pld. a szakfordító) a kivétel, ők tényleg gyakran sokáig maradnak, de senkit sem kényszerítenek arra, hogy oda jelentkezzen.

Érdekelne, hogy melyik az a szak, ahol reggel 8-tól este 6-ig minden nap bent kell lenni. Ha pedig nem kell, akkor hogy lehet az, hogy semmi másra nincs időd? Túlzol, mint ahogy itt majdnem mindenki. "pénteken be kell járni és akkor lehetetlen hétvégére hazamenni" meg a többi gyöngyszem. Napi 30-35 perccel többet kéne lenni az iskolában és egyből mindenki eljátsza a nemzethalált.

Azoknak akik munkára hivatkoznak mindig, amikor nem járnak órára, amikor nem jönnek vizsgázni, amikor beadandó határidő közeleg, azoknak tényleg a levelező tagozat való. Ha valaki zsebpénzre valót akar megkeresni, azt tegye meg nyári munkával, vagy esti műszakban. A nappali tagozatos diák főállású diák. Érdekelne melyik jövőbeli munkahelyen tűrnék el, hogy nem tudod elvégezni a munkád, mert egy másik munkahelyre akarsz menni mellette dolgozni.

Én támogatom az új órarendet, mert 10 perc nem elég arra, hogy az ember elmenjen a mosdóba, hogy keresztülverekedje magát a tömegen egy rekordhosszú épületen és megegye azt az egy rohadt szendvicsét, amit meg akar enni. Én megértem, hogy ha valakit plusz fél-háromnegyed óra zavar és kellemetlenül érint, de azt hogy emiatt a világvége jönne el egyesek életében, azt már nehezen.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook