Tárgyalásokat a felsőoktatásért!

Quoted post

nono

#38 Re: ellenvélemény

2012-12-18 21:53

#11: tothfalussy - ellenvélemény

Kedves tothfalussy!

Feltételezem, hogy Önnek van diplomája...

Kérdem én , hogy Ön anno hogyan szerezte meg azt? Kinek a pénzéből? Valószínű, hogy az is az adófizetők pénzéből volt. (Ha nem, akkor szerencsés, hogy biztos anyagi hátterű családból számazik.)

Nagyon "szerencsésnek" érzem magam, hogy már a felsőoktatásban tanulok, így előttem egyik napól a másikra már nem zárul be a kapu... (Bár már erre sem vennék mérget.) De mi van azokkal , akik érettségi előtt állva tervezgetik a továbbtanulásukat??? Válasszon kényszeből olyan szakot ahol van némi államilag támogatott hely??? Ha mégisg költséges képzésre veszik csak fel, akkor adja fel az álmait, mert szülője/szülei nem képes/ek fél évente 180-200 ezer ft-ot kicsengetni mellényzsebből? Vagy vegye fel a diákhitelt , ami sohasem térül vissza szerencsétlennek és élete végéig fizetheti??

Gratulálok , hogy olyan emberek gazdagítják társadalmunkat, ahol a jövő nemzedékét a porba tapossák, és szívesebben adóznak bármi másra pl. a kisebbségiek segélyére.

 

ÉN EZÉRT ÍROM ALÁ A PETÍCIÓT!!!

Válaszok


Vendég

#39 Re: Re: ellenvélemény

2012-12-18 22:25:39

#38: nono - Re: ellenvélemény

Az eredeti terv az volt, hogy aki itthon marad állami helyen, az nem kell, hogy visszafizesse a diákhitelt, amiből neki amúgy is csak 35 éves kora fölött kellett volna a fizetésének max. a 4%-át fizetnie. A tandíjból gyakorlatilag nem látott volna semmit, mert azt egyből a diákhitel központ állta volna. Szóval nem kellett volna zsebből kipengetni a pénzt, hanem ha külföldön van, vagy cégnél, akkor kellett volna csak 35 év fölött a fizetés 4%-át kifizetni. Leírjam még többféle módon? Ezt tényleg rosszul kommunikálta a kormány és a ballib sajtó ügyesen torzított. Ne csak RTL-t, vagy társait tessék nézni! Ha a végzős kimegy külföldre, akkor simán visszafizeti, és ez korrekt is: ne a mi pénzünkből menjenek Svédországba orvosok! Ha annyira jó szakember, akkor simán kifizeti Svédország, vagy egy hazai cég. Ha az a baj, hogy nem lehet valaki ingyen jogász, akkor rosz hírem van: jogászokkal Dunát lehet rekeszteni, ezért fölösleges eleve jogásznak menni. Amúgy ha állami helyen (p.l. bíróként) tud elhelyezkedni, akkor ugye majd nem kell visszafizetni, ha meg ügyvédként, akkor meg tudja már kierőlködni mondjuk pár 40 000 000-ós lakás adás-vételi szerződésének intézéséből, amiért elkérnek a drága ügyvédek 0,5-2%-ot. Nem féltem őket!

Mindegy, most engedett a kormány, nem lesz tandíj, és megy a hőzöngés. Mi a baj?!