Követeljük, hogy azonnal vonják meg képviselői mandátumát minden

Quoted post

Ady Endre

#66 Menjünk vissza Ázsiába

2012-12-04 21:51

"Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra, látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor, látják, hogy üresek és könnyűk vagyunk, ha nagyot akarunk csinálni zsidót ütünk, ha egy kicsit már józanodni kezdünk rögtön sietünk felkortyantani bizonyos ezeréves múlt kiszínezett dicsőségének édes italából, látják, hogy semmittevők és mihasznák vagyunk, nagy népek sziklavára, a parlament, nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk. Mi lesz ennek a vége szeretett úri véreim?

Mert magam is ősmagyar volnék s nem handlézsidó, mint ahogy ti címeztek mindenkit aki különb mint ti. A vége az lesz, hogy úgy kitessékelnek bennünket innen mintha itt sem lettünk volna.

Legyünk ez egyszer számítók. Kerekedjünk föl s menjünk vissza Ázsiába. Ott nem hallunk kellemetlenül igazmondó demokratákat. Vadászunk, halászunk, verjük a csöndes hazai kártyajátékot, s elmélkedhetünk ama bizonyos szép ezredéves álomról.

Menjünk vissza, szeretett úri véreim. Megöl itt bennünket a betű, a vasút, meg ez a sok zsidó, aki folyton ösztökél, hogy menjünk előre. Fel a sallanggal, fringiával, szentelt olvasókkal, kártyákkal, kulacsokkal, agarakkal, versenylovakkal, és ősökkel! Menjünk vissza Ázsiába!"

Ady Endre, Nagyváradi Napló - 1902. január 31.

Válaszok

DEMOKRATÁK

#67 Re: Re: Re: LE A NÁCI JOBBIKKAL MEG A CSIKÓS GATYÁVAL!!!!!

2012-12-05 04:01:42

tenger

#71 Re: Menjünk vissza Ázsiába

2012-12-06 23:03:48

#66: Ady Endre - Menjünk vissza Ázsiába

Szép idézet.igen sok századelei újságcikket olvasgattam hasonló tematikával. Elképesztő. Hihetetlen hogy az itt megjelent általános eszme ami a hozzászólásokban felfedezhető mennyi hasonlóságot mutat. Sajnos. csoda hogy még itt vagyunk ezzel a mentalitással az EUban. Nem az elképesztő mértéket öltő korrupcióval,hazugságáradattal foglalkozunk mely átszövi a jelenünk és a múltunk. A leg primitívebb eszközzel élünk mi MAGYAR IQ harcosok. Kiválasztjuk a HIBÀSAKAT idézőjelben,, ahelyet hogy  csakugyal ÖSSZEFOGNÀNK és a saját környezetünkben,, a tudott hazugságokat ,, manipuláciòkat ,korrupt politikusok  hazugságait megakadályoznánk. Ha nem hagynánk hogy megfosszanak minket a szabad választás jogától,, az oktatásban való résztvételtől...