A választói összefogást támogató nyilatkozat

Quoted post

Gyula

#1008

2012-11-13 20:05

Lujza, eszedbe ne jusson ennek a hazug szemétládának az 1005-ös hsz-ben egyetlen rágalmára sem válaszolni. Minden szava hazugság, semmi nem bizonyított. A rágalom és a tény között óriási a különbség. Ez nem bír lehiggadni, én eddig azt mondtam, hogy ne vegyél róla tudomást, most azt mondom, hogy igazad van, meg kell lépned azt, amit mondtál.

Válaszok


Vendég

#1010 Re:

2012-11-13 20:44:10

#1008: Gyula -

Az #1005-ben szereplő minden állítás bizonyítható, ugyebár, és ezt persze még te is nagyon jól tudod, te módfelett ocsmány büdöskomcsi féreg.

Itt van például a jobbos szimpátiával nem vádolható Index cikke a Gyurcsánnyal kapcsolatos állításról:

"Az Index korábbi cikke nyomán azt már nem csak árampiaci kereskedők, de az MVM és Veres János pénzügyminiszter is megerősítette, hogy bizonyos cégek számára az MVM (leánycégein, az MVM Trade-en és az MVM Partneren keresztül) kedvezményes áron biztosított áramot. Senki nem cáfolta, hogy a kedvezményezettek között szerepel a Motim Zrt. is. Ugyanakkor mind az MVM, mind a pénzügyminiszter nyilatkozatából egyértelműen kiderül az is: a tarfia kialakítására előzetes, a Miniszterelnöki Hivatalt, a gazdasági tárcát, és az MVM-et is érintő tárgyalások nyomán került sor.

Ehhez képest nehezen értelmezhető, hogy miközben közvetve a Motim maga is elismeri, hogy részesült a 61-eurós, kilowattonként a piaci árnál egy forinttal olcsóbb áramból, azt hangsúlyozza, hogy ő maga nyilvánosan a piactéren vásárolt. Ugyanerre korábban több, a kedvezményben részesülő, de érdemben nyilatkozni nem hajlandó cég is hivatkozott az Indexnek.

Ugyanakkor piaci kereskedők cikkeink nyomán arra hívták fel figyelmünket: több gyanús piaci tranzakcióra is felfigyeltek december végén, melyekre csak utólag akadtak rá. A gyanús piactéri ügyleteket a furcsa módon alacsony ár és nagyon gyors kötések jellemezték. Éppen ez utóbbi magyarázza, az egyik, az Indexet tájékoztató kereskedő szerint, hogy mindenki csak utólag észlelte a lehetőséget. Az eddigiek fényében nyilván nem meglepetés: a termék az úgynevezett zsinór-, azaz folyamatos fogyasztást feltételező áram volt, az ár pedig az MVM által is elismerten kedvezményes 61 euró megawattonként.

Gyanús tranzakciók

Az egyik ilyen gyanús ügyletsor december 27-én késő délután zajlott: az eleve csendesnek, gyér érdeklődéssel kísértnek minősíthető két ünnep közötti napon délután négy óra előtt nem sokkal került fel gyors egymásutánban öt ajánlat, különböző mennyiségű, összesen 39 megawattnyi zsinóráramra, 61 eurós áron. A piactér regisztrált felhasználói az ajánlattevőt és a vevőt nem, annak tartalmát, a hirdetés megjelenését és a lecsapás időpontját viszont utólag is láthatják. Ami történt, talán nem meglepő: alig egy perc alatt elkelt a felkínált áram.

Egy kereskedő lapunknak ahhoz hasonlította az ügyletet, mintha valaki elhelyezne valahol az interneten egy hirdetést, az ajánlatát így mondhatni nyilvánossá téve, de arról senkinek nem szól, egyszem kiválasztott vevőt kivéve. Szinte esélyt sem adtak, hogy másnak is feltűnjön az ajánlat, de arra sem, hogy valaki többet kínáljon: a kedvező ár ellenére nem az aukciós, hanem az azonnali kereskedési módot választották az ügyleten kívülállók számára persze ismeretlen felek. Pedig érdeklődés alighanem lett volna: az ilyen termékre 4-5 euróval magasabb árat, egyes kereskedők szerint a december végi piaci viszonyok között akár ennél is többet el lehetett volna kérni."