A sasadi közlekedés környezetbarát megszervezéséért!

Quoted post

3kívánság

#16 Nem kérünk az új útból! Ültessenek inkább facsemetét!

2012-11-12 22:37

Sajnos a mi családunk csak most értesült, hogy az önkormányzat még pénzt is költ arra, hogy pusztítsa a környezetet és összekösse a két zsákutcát. Ez nagyon elszomorító és az önkormányzati marketing is, hogy csak most jutott el a hír, miután már megkötötték a tervezési szerződést.

Szerintem egyrészt pénzkidobás volt a tervezési szerződés megkötése, miután láthatóan a helyiek nem kérnek belőle. Másrészt az önkormányzat nagyot hibázott, hogy a szerződés előkészítése előtt nem szondáztatta meg a helyieket, ha már a médiában nem, akkor legalább a helyi képviselőn keresztül.

Utólag sajnos már le kell perkálni a pénzt a tervezőnek. Az önkormányzatnak ezután minimum nyilvánosan elnézést kéne kérnie az itt lakóktól, másrészt a kerületi lakóktól, hogy kidobálták a tervezésre a pénzt és meg kéne találni azt a néhány felelőst, aki ezt véghezvitte és 100 darab facsemete ültetésébe be kéne vonni őket. A facsemeték ültetésébe szponzorként beszállhatna a tervező cég is. De jó is lenne, ha ezzel példát mutatnának! Még meg is bocsátanám nekik ezt a baklövést :)

Válaszok

favédő

#18 Re: Nem kérünk az új útból! Ültessenek inkább facsemetét!

2012-11-14 16:09:46

#16: 3kívánság - Nem kérünk az új útból! Ültessenek inkább facsemetét!

Teljesen egyet értek, kedves 3kívánság!

Egyébként mióta itt lakunk (kb. nyolc éve) az önkormányzattól több facsemetét kértünk, hogy kiültessük a közterületre a házunk környékén, ahol addig kvázi egy szemétdomb volt. A szemetet elhordattuk, a fákat kiültettük, locsoljuk, most egy kis liget van ott, (mellesleg oda járnak a kutya futtatók). Mindenki tegye meg, hogy maga körül rendet tesz, lehet kérni önkormányzati segítséget is. Az utcákra meg több fát! És aki elültette az locsolja is, rossz nézni azt a sok kiaszott fát nyár közepén senki egy vödör vizet nem ad rá, csak mert az már nem az ő kertje.

Tehát mégegyszer, mindenki ültessen legalább egy fát a háza közelébe, már akkor is sokkal nagyobb a zöldterület.