Petíció a Pesty Fekete Doboz betiltása ellen

Quoted post

kitkat

#21 kata

2012-03-24 00:18

"Egy negyvenhét éves, ötgyerekes hajdúnánási cigány asszonynak, aki hat általános iskolai végzettséggel bír, neki ki tud, és főleg milyen munkát tud adni most? Szó sincs róla, hogy ez azt jelentené, hogy róla, vagy bárkiről is le szabadna mondani. De a lényeg az, hogy az ő sorsa ne ismétlődhessen meg a gyerekeiben" írja Forgács. Itt a lényeg. Egy tanult felnőtt gyerek sok befektetett energiát és költséget jelent a szülőknek, a gyereknek és a társadalomnak is.
Ma Magyarország és annak még dolgozó rétege nem tud egy millió cigányt kiemelni a nyomorból anélkül, hogy ő maga oda ne süllyedjen. Egyetlen megoldás, ha olyan szabályozás jön létre, amely valóban csökkenti a nyomorba születő cigánygyerekek számát, még akár a sok gyerekhez való emberi jogok mellőzésével. Az újszülött romagyermek méltó élethez való jogát előbbre kellene sorolni, mint a szüleiét. Kevesebb gyerek esetén a család is több energiát tud fordítani a gyereknevelésre, és a többségi társadalom is képes a nyomorból kitörni szándékozóknak megfelelő segítséget nyújtani. A történelmet a fegyverek és a demográfia irányítja, melyiket választjuk?

Válaszok

pecaboy

#22 Re: kata

2012-03-24 00:46:21

#21: kitkat - kata

Úgy vélem, jórészt igazad van. Viszont nem (elsősorban) a sok gyerek a probléma. Hanem első körben a szüleik, a családjuk! Második körben pedig a közvetlen környezetük, szomszédaik. (A nulladik kör saját maguk, a génjeik, de ez keveset nyom a latba az első és második körhöz, a tanult viselkedéshez képest.) Ha akár egy gyereket nevel fel olyan, aki nap mint nap "lop, csal, hazudik", csak hogy egyszerű legyek, az már baj! Ha mindenki a közvetlen környezetében ilyen, akkor az még nagyobb baj. Az ilyen gyereket ki kellene emelni a családjából, környezetéből, ún. "kultúrájából", minél előbb. Például bentlakásos iskolákkal, ahogy István is mondta - találkozhatnak a szüleikkel és azok aszociális, törvényellenes normáival, de csak kéthetente egyszer!

Ha csak a gyerekek születését szabályozzuk, azzal a probléma legfeljebb el lesz odázva, de nem lesz megoldva. Az pedig a "sors savanyú fintora", hogy pont azok szülik a legtöbb gyereket, akik a legkevesebbet tesznek értük. Természetesen ebben is megvan a kőkemény ráció. És, nem, ez nem Afrika, mert ott tényleg megteszik értük, amit lehet, éhségben, szomjúságban - itt, Európában viszont azzal indokolják, hogy lehetőségük sincs, mert "el vannak nyomva" a "rasszista magyarok" miatt.

pecaboy
Vendég

#23 Re: kata

2012-03-24 00:47:36

#21: kitkat - kata

...És a Forgács-idézetben tényleg ott a lényeg.