Biztonságot a fertőszentmiklósi iskolásoknak!

Quoted post


Vendég

#15

2012-03-08 21:17

Tisztelt Érdeklődők, Szülők és Lakók!
Ismerem a térség forgalmi problémáit és tervező mérnökként egyetértek a forgalomcsillapítás szükségességével. Ezennel felajánlom egy nyugdíjas mérnök tervezési munkáját.Nagyforgalmú kétszámjegyű főút és az ugyancsak nagyforgalmú állami út kereszteződésében fekvő általános iskola előtt kötelező a forgalomcsillapítás. De ezen túl itt a templom, a városháza, a kultúrális centrum és az iskola. Elkerülő gyorsforgalmi út ugyan 5-10 éven belül lesz, de addig is kell valamit tenni a biztonságos és kultúrált közlekedés elérése érdekében. Jó példákat láss Burgenlandban ennél kisebb településeken... Ökopartner Mérnöki Iroda Sopron

Válaszok

Berger László - a petíció szervezője

#16 Re:

2012-03-08 22:24:06

#15: -  

Tisztelt Ökopartner Mérnöki Iroda Sopron!

Hozzászolásod nagyon köszönöm!

Igen, igazad van, nem csak az iskolának, de az egész városközpontnak, a város összes lakójának jót tenne a szóban forgó útszakaszon a forgalomlassítás. Úgy a kultúrális centrumba, a városházára, ahogy a templomba és iskolába igyekvőknek. Látszik, hogy egy mérnökember szemével látod a dolgokat.

Sok köszönet a tervezési munkákban való segédkezés felajánlásáért! Ha sok ilyen felajánlást kapnánk, igen kis befektetéssel biztonságosabbá és élhetőbbé tehetnénk kisvárosunk központját. (Ha az ügyünk az illetékes szerveknél nyitott fülekre talál - remélhetőleg hamarosan -, szívesen visszatérünk a felajánlásodra!)

Sajnos az ország helyzetét tekintve elég kétséges, hogy 5-10 éven belül megépülnek a tényleges elkerülő és gyorsforgalmi utak. Terveket és ígéreteket már sokat láttunk...

Igen, Burgenlandban már felfedezték a "spanyol viaszt". Remélem, nekünk nem kell újra még azt is felfedezni... Csak kicsit ki kéne nyitnunk a szemeinket és tanulni kéne a jó példákból. Van belőlük elég tőlünk nyugatra, és érdekes módon, ott semelyikünk nem botránkozik meg a forgalomlassításon, a fekvőrendőrökön, a lámpákon az iskolák előtt. Az osztrák gyekekek biztonságáért még mi magyarok is szívesen a fékre lépünk. Csak a saját gyerekeinkért nem vagyunk hajlandóak erre a kis áldozatra sem... Szomorú valóság és nagy szégyen.