Biztonságot a fertőszentmiklósi iskolásoknak!

Quoted post


Vendég

#5

2012-02-24 12:41

Ez az egész úgy hülyeség, ahogy van. Eddig hány baleset volt, könyörgöm? Nagyvárosokban ennél milliószor forgalmasabb és bonyolultabb közlekedésű helyeken (ahol tényleg balesetveszélyes az iskolába járás) sincs ekkora paranoia. Van egy önjelölt hős, aki meg akarja menteni a gyerekeket, de ezzel csak felesleges hisztériát kelt, a többi szülő meg aláírja a petíciót, mert mekkora jó már, tettem valamit a világért. A gyerekekre leselkedő veszélyeket nem az iskola előtti utakon kell keresni... Aki felelős szülő akar lenni, az más területen segítse a gyerekét, mert kiállni a nyilvánosság elé egy petícióval, az leginkább pótcselekvésnek tűnik számomra. Mint sofőr pedig kifejezetten ellenzem és felesleges forgalomkorlátozásnak, lassításnak tartom a fekvőrendőrt, a forgalmi lámpa ötlete pedig minimum abszurd, de leginkább közröhej. Vészhelyzetről tehát szó sincs, csak valaki nagyon szeret drámai hangon megszólalni...

Válaszok

Berger László - a petíció szervezője

#6 Re:

2012-02-24 14:22:18

#5: -  

 Tisztelt Vendég!

Hozzászólásodat köszönöm. Igyekszem úgy válaszolni rá, hogy még Te is megértsd:

1. "Hülyeségnek" nevezni más véleményét tiszteletlenség - legfeljebb azt írhattad volna, hogy nem értesz vele egyet.

2. Az, hogy baleset még nem volt a szóban forgó helyen, nagyon jó dolog. Reméljük - és ezért kűzdünk -, nem is lesz. Látom, hogy a petíció lényegét nem fogtad fel: a cél a balesetek megelőzése.

3. Hogy máshol milyen veszélyek vannak, nem az ügy része, bár jeleztük a petícióban, hogy sikerünk más iskolákra nézve is precedens eset lehet.

4. A személyes sértegestés ("önjelölt hős") jellemedről és szociális kompetenciádról árulkodik, ezért ehhez nincs mit hozzáfűznöm. Az aláíró szülőket és más támogatókat azonban szintén megsérted azzal, hogy nem tekinted őket elég értelmesnek, nagykorúnak ahhoz, hogy maguk döntsenek arról, mit támogatnak és mit nem ("mert mekkora jó már, tettem valamit a világért").

5. Ha neked egy petíció indítása "pótcselekvés", hát ne tedd. Senki sem kényszerít rá, hogy támogasd!

6. Egyszóval: "közröhejjé" szerintem nem az teszi magát, aki a gyermekek biztonságáért aggódik és tenni próbál egy igenis nagyon forgalmas és veszélyes, iskola előtti útszakaszt tekintve, hanem az, aki arra úgy, olyan bunkó módon reagál, ahogy azt te fenti írásodban tetted.

7. Végül még egy dolog: én vállaltam a nevem. Te is hitelesebben hangzottál volna, ha nem vendégként írod a mondanivalód. Tudod, szívesen vitatkozom olyanokkal, akik tudnak vitatkozni. De aki csak durván "hülyézni" és sértegetni tud, az jobb, ha valahol máshol vezeti le súlyos belső feszültségét. - Mert mellesleg pont az ilyen pszichikai feszültségektől száguldozó "sofőrök" miatt kell a sebességkorlátozás és a lámpa a szóban forgó iskola elé!