Mondj nemet a sorkötelezettség visszaállítására!

Quoted post

Cukorka

#617

2012-02-18 10:32

Magyarországon nincs egyetlen olyan párt sem, aki a saját megélhetésük helyett a népet helyezné előtérbe. Ettől függetlenül a sorkatonai szolgálat visszaállítását jónak találom, mert itt lettek a fiúkból férfiak. Miért kell egyből a negatív dolgokat nézni? Hogy sok volt katonának nincs esze? Meg hogy csak hátrány, ha ilyen embereket képeznek ki? Ilyen erővel akkor aki meg lassabban tanul, minek jár iskolába.
Azért meg lehetne nézni a mai huszonéveseket. Az uram is teljesítette a kötelezőt, utána szeretett is volna visszamenni hivatásosnak, de hatalmas túljelentkezés volt. Öcsém, aki nem egy buta ember - ő is azt mondta, hogy jó lenne ha visszaállítanák, pedig ő nem volt katona.

Lányok, nők és asszonyok: Vajon hányan tudnátok ellátni egy sebesültet, amíg nem érkezik segítség? Sajnos manapság már az is gondot okoz egyeseknek, ha az alapvető háztartási dolgokat kellene csak ellátnia.

Válaszok

Egy volt katona.

#619 Re:

2012-02-20 14:35:49

#617: Cukorka -

Érdekes. Katona létemre én elég sok emberrel találkoztam akik nem voltak katonák mégis jobb férfit nevelt belőlük az élet mint belőlem.
Az élet több mindenre megtanít pl önnálóan gondolkodni és döntéseket hozni. A katonaságnál erre max a tiszteket tanítják meg a többieket csak engedelmeskedni.

Az embereknek otthon a családi környezetben és az iskolában kellene illemet és fegyelemt tanulni és nem 18-20 évessen a katonaságnál!

Ja, hogy vannak akik csak szülik a gyerekeket és a gyerek egész nap óvodában, iskolában napköziban, kulcsak a nyakában a placcon, a szülő meg kocsmázik!

-ez az egész, hogy a mai fiatalok ilyenek és olyanok és ez meg az kéne nekik csak a felelősség és a probléma áthárítása!

A fiatalokért elsősorban a család a felelős, aztán a közösség ami körbe veszi és utána az oktatás. Ezeknek a közösségeknek kell megnevelni és férfit, nőt faragni a fiatalokból. Van rá 18 év és nem 18 évesen elküldeni katonának, hogy azt amit a környezete és az oktatás elfelejtett 18 év alatt megadni nekik azt majd a katonaság adja meg 1-2 év alatt.