Magyarország önrendelkezése és szuverenitása

Quoted post


Vendég

#3361 Re: Re: Re:

2012-01-20 18:17

#3358: - Re: Re:

Kedves másik Vendég!

Nem álmodozom, sok dolgot elég világosan látok. Nem hőbörgök, nem kintről hintem az igét, nem mástól várom, hogy építse az én hazámat, hanem 45 éve dolgozom tisztességgel, nem utolsó sorban - a magam területén - a hazámért is. A "komcsik" alatt is tisztességgel dolgoztam - mindig is a csendes többséghez tartoztam -, és nagyon is jól láttam, hogyan játszották át az ország vagyonát - természetesen nem nekem. Továbbá - és azt hiszem, hozzám hasonlóan még nagyon sokan így vannak - nem gondolom királynak a miniszterelnökünket, sem udvartartásnak - vagy éppen mások megfogalmazása szerint komisszároknak - azokat, akik szintén hazánk építésén, jobbításán dolgoznak keményen. Tudom, hogy Magyarország nem királyság, nem vagyok eltévelyedve.

Azt is tudom, hogy nem mindenki gondolkodik egyformán, nem mindenki látja helyesnek azt az utat, amit most jár Magyarország. De én helyesnek látom. Úgy gondolom, ez sokkal helyesebb, tisztább, tisztessétesebb, értelmesebb út, mint a liberális út. Nem valószínű, hogy erről a véleményemről Magyarország egyetlen vezetője tudna, hiszen sosem beszélgettem erről velük - valószínűleg erre soha nem is fog sor kerülni -, de azért egyetértek velük. Azt is tudom, hogy nem lehet csettintésre megváltoztatni a világot, eltüntetni az adósságot, helyrehozni a sok-sok év alatt nagyon elrontott dolgokat. Sőt, azt is tudom, hogy már nagyon régóta kérik a türelmünket, s még mindig nagyon sokan vagyunk, akiknek van türelmük, bizodalmuk. Ha nem így lenne, most nem lenne kétharmad.

De van kétharmad, és úgy látom, van emiatt határtalan düh is. Vannak, akik úgy gondolják, hogy az egyetértés csak azt jelentheti, hogy az ő gondolatát kell feltétel nélkül elfogadni, s ha mégsem így van, akkor meghalt a demokrácia. A demokráciába az is beletartozik - ha esetleg nem tudná -, hogy a többség véleménye érvényesül, és a kisebbségben lévők ezt kénytelenek elviselni. Ha a kisebbségben lévőknek van olyan véleménye, javaslata, ami a többség koncepciójába beleillik, akkor ezt - észérvekkel, normális hangnemben - meg lehet vitatni, és ha a többség el tudja fogadni, elfogadhatja. Nyilvánvaló, hogy nem fogja elfogadni, hogyha ellentétes azzal, amit képvisel. Nekem ez a demokrácia.

Egyébként véletlenül sem gondolom semmilyen falkának azokat az embereket, akik ezzel a véleménnyel nem értenek egyet. Elfogadom, hogy nekik más normáik, elképzeléseik vannak, de azt nem, hogy ezt rám akarják erőltetni. Nem tudják, maradok a saját elveimnél.

Üdvözlettel

Válaszok

Név nélkül, mert az előzőt is lenyúlta valaki

#3365 Kedves másik vendég ...

2012-01-20 18:50:40

#3361: - Re: Re: Re: Ez így igaz, ezt így kell leírni. Köszönöm.

 

Bakfytty

#3374 Re: Re: Re: Re:

2012-01-20 20:18:52

#3361: - Re: Re: Re:  

 

Köszönöm válaszát! Ha mindendenben nem is értünk egyet, elfogadom sok szempontból. Az első, és talán a legfontosabb: próbálunk "beszélgetni"! Elismerem, egy-két helyen más szavakat kellett volna használnom. Ezért megpróbálom aggályaimat másképpen megfogalmazni. 1998-ban nagy várakozással töltött el a FIDESZ győzelme ami ahelyett, hogy beteljesedett volna, megfelelési kényszertől vezérelt gőgös uralkodássá vált. Ezt most hatványozottan érzem, mert nem csak az MSzP-t, hanem az egész népet legyőzöttként kezeli. De minden szinten. A kétharmaddal kapcsolatban gondolom Ön is belátja, hogy az csak a szavazatra jogosultak közel felének a kétharmada. Nos, erre volt elég az MSzP nyolc éve. És természetesen most osztják az észt. Ez a mi legnagyobb problémánk, ha érti. És miért ne...? Üdvözlettel!